Shnitsel?

Yep. Shnitsel. Niet Schnitzel, noch Schnitsel. Gewoon: shnitsel!
Misschien dat je bij je laatste surftocht op het web dat gekke ding al bent tegengekomen. Tja. Webontwikkelaars hebben geen humor zeggen ze dan. Het gaat eigenlijk om een SEO-contest van Joggink. Bedoeling is om met een gegeven woord—in dit geval “Shnitsel”—zo hoog mogelijk te scoren in Google. Uiteraard doe ikzelf als actieve webnerd-dinges ook mee. Ik heb dan ook al mijn SEO-kunsten bovengehaald en een Shnitselpagina aangemaakt via Blogger. Je weet wel: die gratis blogdienst van Google.

Nu maar hopen dat ik hoog in de rankings scoor. Stiekem zou ik eigenlijk Geschiedenis van de Europese Literatuur aan het leren moeten zijn, maar stiekem boeiden Sophocles en Euripides mij even geen fuck.

Een leuk neveneffectje is trouwens dat er op verschillende blogs in de Belgische blogosfeer nu over shnitsels geblogd wordt. Wat dat dan ook mag wezen. Of hoe bij deze bewezen is dat de blogosfeer een verzamelplaats is voor allemaal gekke mensen. Of een plaats waar zelfs iets onbestaand gehyped kan worden. Maar dat is ook niks nieuws natuurlijk (let op de bijna-maar-toch-niet-helemaal alliteratie—damn you Taal- en Letterkunde).