Actie tegen de klimaatverandering.

Op 1 februari doen we ALLE LICHTEN UIT van 19u55 tot 20.00u !
Laat ons alle lichten doven, zodat de (politieke) besluitvormers beseffen dat er iets mis is.

Neem op 1 februari 2007 deel aan de grootste mobilisatie van de burgers tegen de klimaatsverandering !

L’Alliance pour la Planète (groepering van milieuverenigingen) doet een oproep tot al de burgers: “gun de planeet 5 minuten rust”. Iedereen wordt vriendelijk verzocht alle lichten te doven op 1 februari 2007, van 19u55 tot 20.00u.

Het gaat er niet om enkel die dag gedurende 5 minuten energie te besparen, maar wel om de aandacht van de burgers, de media en tevens de politieke besluitvormers te vestigen op de energieverspilling en op de noodzaak om dringend iets te ondernemen! Gedurende 5 minuutjes zal de planeet kunnen uitrusten : dat duurt echt niet lang en het kost niets. En het zal de politici en kandidaten voor de parlementaire verkiezingen van juni 2007 duidelijk maken dat de klimaatverandering een onderwerp uitmaakt dat weegt in het politieke debat.

En waarom op 1 februari 2007? Omdat die dag in Parijs het nieuwe rapport van de klimatologische experten van de Verenigde Naties uitkomt. En dat gebeurt bij onze buren; wij kunnen dus onmogelijk deze kans laten voorbijgaan en moeten bijgevolg de schijnwerpers richten op de dringende aard van ’s werelds klimatologische situatie. Als we allen deelnemen zal deze actie werkelijk een mediatieke én politieke invloed hebben, en dit enkele maanden vóór de verkiezingen !

Laat dit bericht zoveel mogelijk circuleren, stuur het zoveel mogelijk door, ook naar lokale politici, vermeld het in newsletters, op je blogs, fora, of schreeuw het gewoon uit!

Ik doe alvast mee en doof gewillig mijn fietslicht. Spread the news, blogosphere! En reageer zeker op dit bericht als je ook meedoet.