Frieda Brepoels zet een stap opzij

Frieda Brepoels En God wat ben ik daar blij om. Nu deze self-made soepkip haar geloofwaardigheid eindelijk volledig zelf de grond in boort, kan ik niet anders dan feest vieren. Champagne voor iedereen! Hoe kun je je geloofwaardigheid nog meer schaden dan ontslag te nemen maar toch veilig je partijzitje behouden en je maandelijkse Europarlementariërswedde (is dat een woord?) innen.

Oké, mijn kritiek stoelt misschien op persoonlijke ervaringen, maar is daarom niet minder terecht. Ik herinner me nog goed hoe dit wonder van het politieke rectum niet lang geleden mijn middelbare school aandeed, om niets anders dan wat eigendunk te komen spuien. Op mijn terechte publieke vraag “waarom maakt u politiek niet gewoon interessanter en toegankelijker, in plaats van met de vinger te wijzen en te zeggen dat het fout is om op partij X of Y te stemmen?” had ze hoegenaamd geen antwoord. En die vraag–ik zou hem ook vandaag niet anders formuleren–kwam dan van een eenvoudig vuilgebekt collegestudentje als mezelf.

Vandaag doet ons Frieda (ze doet de naam alle schande aan) niets anders. Ze zet zichzelf gewoon nog eens in de belangstelling. Want wat bereikt ze ideologisch met haar actie? Juist nogabollen dus. Als ze aan ideologie wilt doen, verlaat ze beter meteen de N-VA. Dan ben ik er trouwens ook vanaf en kan ik met een gerust hart voluit voor CD&V gaan bij de federale verkiezingen.