Google Maps komt tot leven en de verborgen kantjes van Amazon.com

Trouwe lezers (voor zover die bestaan) van deze blog zullen ongetwijfeld wel weten wat Google Maps nu precies is. Voor de toevallige voorbijganger verduidelijk ik het nog even.

Google Maps is een toepassing van Google waarop je zowat de hele wereld kan bekijken in kaartvorm. Er bestaat echter ook een functie waarmee je in plaats van de kaart, echte sattelietbeelden op je scherm kan toveren. Het is dus bijvoorbeeld mogelijk om je eigen dak terug te vinden (en dan ga ik er van uit dat iedereen die dit kan lezen een computer heeft en dus toch wel minstens ook een woning bezit). Een van de uitgebreidere functies van Google Maps is een functie waarmee er een soort van “pinpoints” aan een kaart kunnen toegevoegd worden.

Maar voor sommige mensen is de grens tussen wat echt is en wat niet blijkbaar nogal vaag. Dat is blijkbaar ook zo voor de Duitser Aram Bartholl. Hij vond het leuk om Google Maps tot leven te brengen!

Gelukkig is er altijd het trouwe Amazon.com om onze realiteitzin te stimuleren.