Tony Mary tijdelijk topman af

Na al het gehakketak en gekibbel van de voorbije maanden, is er eindelijk de wijze beslissing genomen een (tijdelijk) nieuwe VRT-topman aan te stellen: de heer Piet Van Roe. 67 jaar jong en eigenlijk reeds met pensioen, zal deze voormalig VRT-radio- en -televisieverantwoordelijke (wát een constructie, correct me if I’m wrong) nu de veel te warme fakkel even overnemen.

Dat er aan het probleem-Mary iets gedaan moet worden, is hopelijk wel duidelijk. Dertig digitale televisiekanalen eisen als de huidige twee nauwelijks hun programma behoorlijk kunnen vullen, lijkt me méér dan onzinnig. Er mag voor mij echter altijd een extra filmkanaal komen. Vooral aangezien Canvas zijn kwaliteitvolle films en series (onder andere Monthy Python, Cold Feet, Il Postino, La meglio gioventù) nu steeds veel te laat, op onmenselijke uren moet uitzenden. Behalve de paar overmoedige studenten en enkele huisdokters wiens praktijk pas om vijf uur ’s avonds opengaat, heeft de huidige programmatie dus echt een bereik van nul.

Dat ze liever daar wat aan doen, dan een K3-kanaal, een plopkanaal en een flikkenkanaal in te richten.