Google waarschuwt voor Badware

Bij het invoeren van een doodgewone zoekopdracht in Google kunnen er al eens resultaten opduiken die linken naar websites die het niet altijd zo goed bedoelen met de gebruiker. We spreken dan niet van eindeloos irriterende pop-ups of flash-banners, maar van dialers, spyware, trackers, adware of kortom badware. Als de gebruiker nu op een link klikt die verwijst naar een website die door StopBadware.org als badware gemarkeerd is, wordt de gebruiker nu eerst gewaarschuwd door middel van een speciale waarschuwingspagina.

Met andere woorden: Google probeert voor de zoveelste maal goed te doen en er zal voor de zoveelste maal tegenstand komen. Ik hoor al stemmen rijzen in de aard van “Big Brother Google”, “Google beslist hier iets voor de gebruiker” en het is nog maar wachten op de eerste nieuwskop die titelt “X klaagt Google aan in verband met Badware-stigmatisering”. Persoonlijk vind ik dit alleen maar een positieve evolutie en een geweldige zet van Google. Nu nog afwachten wat het effect gaat zijn. Zal de besmetting met Badware een negatieve evolutie meemaken?
Waarschuwingsvenster