Tent die zichzelf opzet

Seconds Tent Zij die ieder jaar naar pukkelpop verhuizen voor drie (vier) dagen, delen vast en zeker in mijn leed: de tent opzetten!

Persoonlijke vetes met het buigen van de iglo-stokken die keer op keer aan de andere kant eruit schieten, de elastiek die kapot is, een beschimmelde tent omdat zuster(of broer)lief hem vorige keer heeft meegenomen op scoutskamp, de tent blijkt plots zo lek als een zeef te zijn,… Kortom, het leven van een backpacker (of festivalganger) kan zwaar zijn.

Maar daar komt dan Decathlon om een stukje van ons leed te verzachten. Onder hun submerk Quechua brengen ze nu de tentenreeks “seconds” uit. Je raadde het al: de tent die zichzelf in enkele seconden opzet! Je gooit hem gewoon de lucht in en hij staat er. In een prijsklasse gaande van €40 tot €70 kan je zeker en vast je ding vinden (verwacht nu geen legertent). Het ding laat zich ook gemakkelijk en snel weer opplooien in een bliksemsnelle vijftiental seconden.

Met een luttele 3,5 kilogram én voorzien van een dubbel zeil, zodat je lekker droog blijft, lijkt dit alvast een killer-tent voor de festivalganger, die één keer per jaar, in Juli en Augustus, zijn tent moet opzetten in de modderwei van pukkelpop.

Populaire alternatieven voor de Quechua zijn onder andere de Rightline Gear CampRight Pop Up Tent en de Zaltana Popup Tent.