Nieuwe windows-live look.

In het rijtje “hoe laat ik mijn software er lelijk uit zien” en “hoe neem ik een winning formula van de concurrent over” vervolledigt Microsoft vandaag zijn gamma met de nieuwe Windows Live pagina.

Ik weet dat meningen subjectief zijn, maar ik vond de nieuwe “Aero”-look (de look die ook Windows Vista al aan boord heeft nvdr) van Windows Live Messenger al behoorlijk lelijk. Nog een geluk dat we dat zeeziek-groen naar iets serener bruin of grijs konden aanpassen. Blijkbaar willen de designers bij Microsoft deze lijn nu volledig doortrekken naar al hun applicaties, waaronder ook de nieuwe Windows Live pagina.

Wat die “hoe neem ik een winning formula van de concurrent over” betreft kan je het leuke bèta-stickertje linksboven wellicht mooi plaatsen. Pionier van de bèta was Google en het is dan ook onbetwist dat Microsoft de mosterd daar heeft gehaald. Verschil is wel dat deze bèta-pagina de naam Alpha nog niet waard is.