Google: Spreadsheets operationeel, Mozilla Firefox Synchronisatie gelanceerd

Google Spreadsheet

Het is zover: Google Spreadsheets w̩rkt! Рalthans voor diegenen die een Google account hebben en zich ingeshcreven hebben op de gelimiteerde gesloten b̬ta. En ik kan alvast meedelen dat het mij een pak beter bevalt dan AjaxXLS!

Meer nieuws uit de Google-stal: Google Browser Sync is een Mozilla Firefox extensie die volgens mij ontworpen is door een nerd met dezelfde problemen als mij. Als ik op een andere computer kom (die mij ook toebehoort) dan zijn mijn bookmarks, tabbladen, cookies, opgeslane wachtwoorden,… Nooit gesynchroniseerd! Daar lijkt nu met Google Browser Sync een einde aan te komen.

Een voor de privacy issue freaks out there: je kan ervoor kiezen om al je gegevens versleuteld te verzenden. Je hebt uiteraard wel een Google Account nodig (er is een beveiligde manier nodig om je gegevens op een centrale server op te slaan) maar dat is uiteraard geen probleem. Je wordt bij de installatie en initialisatie van deze extensie gevraagd om je gebruikersnaam en wachtwoord in te geven of om een nieuwe account aan te maken.

Dat laatste kan ik iedereen trouwens ten stelligste aanraden. Een Google Account aanmaken is zowat het beste wat mij de laatste twee jaar overkomen is! Integratie van email, online bookmarks, een kalender en nu deze browser synchronisatiedienst maakt het vertoeven in “The Cloud” (de nieuwe benaming voor die mastodont die vroeger het internet genoemd werd) echt wel véél aangenamer.