10 days off 2006

10 days off

In navolging van collega-schrijver GooZ (zie post hieronder), en in het lijntje “leuke festivalletjes”, mag ik dit maal ongetwijfeld heel hard uitroepen: 10 days off is er weer!

En met wát voor een line-up ditmaal. Gewoon beter dan ooit! Okay, het is dan wel doorspekt van de minimal techno en minimal elektro, maar zeg nu zelf, dagkaarten aan 15 euro en membercards aan 65 euro… God jezus je zou het niet willen missen. In vergelijking met een festival als Werchter (voor 105 euro vier dagen bezopen naar versleten rock luisteren) kan dit ongetwijfeld wel tellen. Zowat het summum van de elektronische scène zal aanwezig zijn en daaronder reken ik om te beginnen Ellen Allien & Apparat live. Deze dame met ballen heeft met haar Berlin-based bpitch control muzieklabel het afgelopen jaar zwaar rellen geschopt en de wat saai wordende elektroscène serieus nieuw leven ingeblazen.

Dit alleen al is ruimschoots 65 euro waard, maar als ik de line-up verder even bekijk, kom ik daar evenwel Tomas Andersson (Washing Up) live, Sasha Funke, Freeform Five (No More Conversations), Sharam Jey, Morgan Geist, Miss Kittin & The Hacker, ons belgisch talent D’Stephanie (samen met MC Philippo), David Guetta, Ricardo Villalobos, Oliver Koletzki (Der Mückenschwarm), Alex Under live, Nathan Fake live, Booka Shade (Mandarine Girl) live, M.A.N.D.Y. (tonnen remixen voor o.a. The Knife en Lindström), Sweatshop, Cosy Mozzy, geniaal vrouwelijk minimaltalent van eigen bodem: Magda, Troy Pierce live, Richie Hawtin, Carl Craig, Digitalism live, The Subs, vertegenwoordiging van het label Kitsuné, Britain’s grootste trots Layo & Bushwacka!, Jazzanova, Jeff Mills, Prins Thomas, Sven van Hees, Tiefschwarz & Hell, The Glimmers en om mijn persoonlijke favorietenlijst af te sluiten: Gents superduo Fredo & Thang.

Oef, dat was me het lijstje wel even zeg! En dan heb ik nog alleen opgenoemd waarom ikzelf zou gaan. Het lijstje is ongeveer nog dubbel zo lang, met opkomend talent ongetwijfeld ook aanwezig. En dat tegen die prijs!

Jammer dat ik net dán in Bretagne zit…