Laurent Garnier – The Cloud Making Machine

"Kijk mama, dat is de wolkenfabriek" herinner ik me nog uit mijn kinderjaren. Schandalig genoeg, stuit ik nu pas – een jaar te laat – op het laatste nieuwe, geniale album van de man die zowat mijn elektronische muziekkijk bepaald heeft. Laurent Garnier is bliss in elke betekenis van het woord en The Cloud Making Machine is een puur muzikaal orgasme.

Bekijk bij het bezoeken van deze site onder "Words" zeker en vast ook de biografie. Ze is geschreven door ene David Brun-Lambert en echt wel het lezen waard. Met op de achtergrond het zoete pianodeuntje van de website is het zelfs nog relaxerend ook.

Het is trouwens via deze site dat ik stootte op zijn eigen internetradio PBB, die een leuke mix van jazz, new jazz, techno, experimentele muziek, funk en soms zelfs hip-hop uitzendt. Leuke aanrader voor tijdens het studeren!

Ook nog even vermelden dat bevengenoemd genie binnenkort gedeeltelijk als deejay en gedeeltelijk live in Fuse (BXL) te zien is, naast residents St. Dic en mijn persoonlijke favorieten Deg en Pierre.