Google Update

 

Google heeft stilzwijgend een kleine verandering in de zoekfunctie doorgevoerd. Bij het zoeken naar The Da Vinci Code worden nu tussen twee lichtblauwe balkjes de volgens Google iets relevantere zoekresultaten weergegeven. Resultaten die zouden verschijnen, moest er in dit geval het zoekwoord "movie" toegevoegd worden. Het is mij wel nog onduidelijk of dit gesponsorde of gewone koppelingen zijn. Er is in elk geval iets vreemds mee aan de hand, want bij elke koppeling krijg ik in de URL uniform "&revid=641504238" te zien, wat volgens mij wijst op een wederzijdse koppeling tussen de pagina in kwestie en de Google zoekresultaten. Of dit echter voor statistisch onderzoek, of om een soort van "cost-per-click" te genereren ligt nog in het schemerdonker.

On a lesser note heeft Google een nieuw labs-kind gebaard: Google Notebook. Om aan de dienst te kunnen deelnemen (en in de vreugde van zoveel gelukzalige Google-account bezitters te delen) moet je wel eerst een Google Account aanmaken. Met deze account kan je je overigens voor het gros van de Google-diensten aanmelden, zoals Google Reader, Google Pages, Google Personal, Google Calendar en zovele andere diensten.

Als derde item vandaag: Google Talk is nu in het Nederlands beschikbaar! Deze ongelooflijke lichtgewicht Chatclient gebruikt het Jabber/XMMP protocol voor text- en spraakcommunicatie. Zeker en vast de moeite voor mensen die al een Google Account hebben. De Nederlandstalige versie van Gmail heeft nu trouwens ook een webbased Chat-client ingebouwd.

Voor de mensen die trouwens de Google-huisstijl een beetje kennen: check out deze vreemde pagina!