Download Internet Explorer 7 Bèta 2 Public

Hij is dan toch eindelijk in publiek bèta-stadium aanbeland en – uiteraard – gratis te downloaden: Internet Explorer 7 Bèta 2. Het ding heeft (eindelijk) een volledig nieuwe motor gekregen en hopelijk ondersteunt het ding nu ook fatsoenlijk de W3C-standaarden en transparante PNG-afbeeldingen. Webmasters (inclusief mezelf) ergeren zich namelijk dood aan de onwil van IE en de voorkeur voor Microsoft’s "eigen standaarden". Gelukkig hebben webbrowsers als Firefox Internet Explorer onder druk gezet (Mozilla Firefox heeft nu een marktaandeel van om en bij de 20% en dat is niet weinig) om de standaarden te gaan ondersteunen, alsook bijkomende features te implementeren. Enkele daarvan komen zo goed als rechtstreeks uit de Firefox-stal (maar dat zijn we van Redmond – Microsoft’s homebase in Amerika, nvdr – al gewoon). De nieuwe features bestaan onder andere uit Tabbed Browsing, RSS-implementatie en een geavanceerder zoekveld.

Let wel op: zogenaamde bèta-programma’s zijn nooit bugvrij en crashen dus nu en dan wel eens. Als je liever stabiel browset (contradictio in terminis, ik weet het) blijf dan bij de oude Internet Explorer, of, liever nog, Mozilla Firefox.