Minimumvereisten voor Windows XP

Of we dit nu als een serieus wetenschappelijk experiment kunnen beschouwen of niet, laat ik in het midden. Maar enkele Deutsche Leuten (don’t worry, de website is in het English) hebben getest wat nu de wérkelijke minimumvereisten zijn om Windows XP te kunnen opstarten. Ja, gewoon opstarten, niet om programma’s te openen of dergelijke. Resultaat uit de tests: – ik bespaar jullie de" wetenschappelijke" informatie en techtalk – Windows XP start op een Intel Pentium die onderklokt is op 8Mhz (geen typfout, ter vergelijking, recente processoren draaien gemiddeld aan een vlotte 3 000Mhz) in niet minder dan dertig minuten op. Twaalf minuten nadien worden de eerste tekenen van leven zichtbaar: er verschijnen icoontjes op het bureaublad! Nog eens zeventien minuten later kan er ook werkelijk op geklikt worden, maar dat heeft geen zin, want de processorbelasting bedraagt continu 100%.

Ze krijgen van mij alvast waardering voor hun geduld, maar ook de beker voor meest nutteloos experiment ooit (bezigheidstherapie, heet dat dan)