Iedereen spion

Met World Tracker wordt iedereen een beetje spion. Het principe is eigenlijk heel eenvoudig: een GSM-mast communiceert met een centrale en met een gsm-toestel zelf. Om met het GSM-toestel te communiceren is er een uniek nummer nodig (à la 04xx xx xx xx. You get the picture). De centrale weet ook met welke GSM-mast er verbinding gemaakt moet worden om een bepaald toestel te bereiken. Met andere woorden: de centrale weet de locatie van de gsm-mast en dus ook de locatie van de GSM (ik bespaar jullie de wetenschappelijke uitleg, maar de sterkte van het uitgezonde signaal heeft een bepaald verband met de afstand tot de mast).

De werkwijze is dan eenvoudigweg als volgt:

  • Je tikt een GSM-nummer in
  • De service stuurt naar de GSM in kwestie een SMS – o.w.v. privacyredenen, natuurlijk. Al is dit eenvoudig te omzeilen (think for yourself ;))
  • Je krijgt een google-map voorgeschoteld met een nauwkeurigheid van vijftig (50) à vijfhonderd (500) meter.

Lekker spioneren vanuit je luie zetel dus. Er zit een big brother in ons allemaal (en denk daar nog maar eens goed over na).