GSM veroorzaakt geen kanker. Studie nummer 100³

GSM StralingWetenschappelijk onderzoek (het zoveelste al op rij) heeft aangetoond dat GSM-straling dus toch niet gevaarlijk is. Er werden door Britse onderzoekers in totaal 2700 mensen (van Britse nationaliteit) onderzocht, waarvan 1700 (duizend zevenhonderd) gezonde mensen en 1000 (duizend) mensen met een hersentumor. De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat er absoluut geen verband bestaat tussen lengte van telefoongesprekken, de leeftijd waarop de telefoon voor het eerst gebruikt werd, of hoe lang men de telefoon al in bezit heeft en het verhoogde risico op hersentumoren.

De wetenschappers hebben wel enkel onderzocht wat het effect op maximal tien jaar gebruik zou zijn. Voor resultaten van langer gebruik, zullen we moeten wachten tot 2056. Pas dan kunnen we echt weten wat de effecten van de straling op lange termijn zouden zijn.

Ondertussen blijf ik het ding toch lekker gebruiken.