VS: Gevaren van blogs? België moet het nog ontdekken!

Terwijl in de Verenigde Staten van Amerika een rel aan de gang is over de “gevaren” van blogs voor jongeren op school, zouden we hier in Belgisch (Vlaams?) blogland best wat meer aandacht mogen schenken aan schandalen als het Topless Worstelen in Waalse scholen.

Topless Worstelen in RochefortHet is toch echt wel weer schrijnend dat zoiets als superklein “subitem” in het nieuws komt. Google gaf zelfs verschrikkelijk weinig zoekresultaten. Wordt het tijd dat bloggers zich in Vlaanderen wat meer gaan bezighouden met internetjournalistiek? Gezien de gevestigde media blijkbaar niet in staat zijn dit objectief uit te voeren. Maffiapraktijken als deze moeten toch echt wel meer aandacht krijgen. Topless worstelen in een school kan gewoon niet. Topless worstelen in een school en honderd euro inkom vragen is zelfs al erger. Topless worstelen in een school, honderd euro inkom vragen én het hele gebeuren vastleggen op video, om achteraf door te verkopen, stinkt toch gewoon verschrikkelijk hard? Dat de oud-schooldirecteur (Michel Vieuxjean) dan nog doodleuk in een klein interview op canvas verkondigt dat er “geen onbeschermde seks” bij te kijken kwam en dat er zelfs “geen sfeer van seksualiteit aanwezig was” is gewoon echt de kers op de taart. Of de druppel die bij mij alvast de emmer deed overlopen. Wordt eens wakker, Vlaanderen.