RSS Feeds aanmaken via MSN Chatbot

RSS Feeds, zowat elke frequente internetter is er wel mee bekend. Ik zal het nog rap even in een notendop schetsen. RSS Feeds zijn een soort van webpagina’s (in het XML formaat) die aangemaakt worden als een weblogger of een nieuwssite een nieuw item publiceert. Die aparte webpagina bevat meestal geen opmaak, omdat de opmaak gedaan wordt door de RSS Lezer (zeg maar een soort internetbrowser voor nieuwsfeeds, dus).

Om zelf een RSS Feed te publiceren, had je voordien toch nog iets of wat een basiskennis nodig om je webserver juist te configureren, of om te werken met een online blogging-applicatie (bijvoorbeeld: blogger).

FeedXS wil nu dus ook met die laatste drempel (gratis en voorlopig zonder advertenties) komaf maken, door een soort van MSN Messenger chatbot te laten toevoegen aan je MSN Messenger en dan via daar je eigen RSS Feed aan te maken, die je dan aan je familie en vrienden kan doorgeven, bijvoorbeeld. De Feed wordt ook gepubliceerd op de site van FeedXS zelf.

Niet bepaald ons ding, maar ik vond het toch waard om dit even met jullie te delen.