Lijstjes van 2005

Lijstjes van 2005. Misschien rijkelijk laat, maar daarom niet minder interessant om mee te delen! Ik ga niet h̩̩l het artikel vertalen Рdaarvoor moet je maar naar de Web 2.0 Blog surfen Рmaar ik ga toch even de moeite nemen om te bespreken wat voor mij de interessantste web 2.0 tools uit het lijstje zijn.

Eerst en voor alles gaan we de mensen met een rampzalige "agenda" een hart onder de riem steken. Of beter een stukje webware aanreiken waarmee ze voortaan geen taak meer missen Рte meer omdat mensen met een rampzalige agenda vaak op het internet blijken te vertoeven (zie ook www.xooz.be ;)). Ta-da-list is een echte basic dienst Рwel in het Engels Рdie je tegelijk toch veel vrijheid laat qua planning. Ze hebben een beetje de google-aanpak Рvoor zover je me hierin kan volgen. Ze sorteren de items namelijk niet per tijdstip, maar gewoon op prioriteit. Aangezien mensen met een rampzalige agenda toch nooit het echte agenda-principe zullen begrijpen, lijkt mij dat ook een vrij tot z̩̩r goede aanpak.

Je hebt het vast ook al meegemaakt. Je bent aan het surfen en stuit plotseling op een razend interessante webpagina. Je bookmarked hem – want je hebt nu even geen tijd om hem helemaal door te lezen, er staat namelijk nog iets anders op je todo-list – en je surft twee dagen later terug. Webpagina weg! Looksmart heeft daar nu de ideale oplossing voor: Furl. Furl biedt een aangename en gebruiksvriendelijke manier om aan "online bookmarking" te doen. En niet eens zomaar bookmarking! Furl cachet de pagina, zodanig dat je hem nooit meer kan "kwijtspelen" in het enorme zwarte gat dat het web aan het opeten is! – okay, vorige mag met een zakje zout genomen worden.

En dan last but definately not least: webstorage! Je eigen persoonlijke ruimte op het web, waar je bijvoorbeeld tijdelijk je files kan opslaan. Het kan soms zoveel handiger en vooral goedkoper zijn dan je USB-stickje overal mee naartoe te sleuren! Wat volgens het Web 2.0 Blog de beste opslagruimte zou moeten zijn, kan door mij alleen maar bevestigd worden: Openomy is een prachtige, eenvoudige service, met API’s, wat zoveel betekent als dat je een stuk software kan ontwikkelen om rechtstreeks met openomy te communiceren.