Apple gaat mobiel

Absoluut geen bevestigende bron, maar recent geregistreerde handelsmerken impliceren sterk dat Apple zich op de mobiele markt gaat begeven. Het bedrijf registreerde namelijk onder de naam "Mobile Me" een hele reeks ideën. Opmerkelijkste zinnen zijn alvast deze:

 • Providing digital music from
  local or global communications networks, including the internet…
 • Publication of electronic
  books and journals from local or global communications networks,
  including the internet…
 • Information relating to music entertainment, education,
  interactive entertainment and education, provided on-line from local or
  global communications networks, including the internet…
 • Analyzing data to detect, eradicate
  and prevent the occurrence of computer viruses; computer services
  relating to the protection of computer hardware, computer software,
  computer networks and computer systems against computer viruses,
  attacks, or failures.

Het lijkt er met andere woorden op dat apple dus een soort van eigen operating system gaat ontwikkelen voor een mobiel toestel en misschien zelfs het mobiele toestel ook (aangezien bij Apple hardware en software altijd hand in hand zijn gegaan…)

Misschien heeft de eerste ROKR telefoon van motorola Apple dan toch op ideën gebracht? Na hun eerste onsuccesvolle samenwerking heeft Motorola immers het contract met iTunes opgezegd en heeft het bedrijf besloten om alleen verder te gaan. De ROKR V2 heeft dan ook zo goed als niets meer met iTunes te maken.

Patenten

Patent 1
Patent 2
Patent 3
Patent 4