Windows Live Mail Screenshots + Mini Review

Windows Live Mail Compose Message

Ik moet eerlijk toegeven; Windows Live Mail (bèta) is wérkelijk een stap voorwaarts! Het is (uiteraard) voor een heel groot deel "Gmail achterna lopen", maar dat deert niet. We zijn zo’n dingen tenslotte al gewoon van Microsoft.

Grootste voordeel is ongetwijfeld de opgekuiste interface, die tegelijk ook véél intuïtiever werkt. Het idee van het zoekbalkje centraal bovenaan te plaatsen komt onmiskenbaar van Google’s dienst, nuja, een oud japans gezegde leerde mij ooit "You have to follow the master to become the master". Slecht bezig zijn ze dus niet in Redmond. Ook de manier waarop Spam (ook wel junk mail) behandeld wordt is erop vooruit gegaan. Een veel strakkere implementatie van Microsoft’s Sender ID in combinatie met het automatisch verbergen van de HELE als spam-verdachte emailbericht kan zo toch weer een spambericht of twee meer rechtstreeks de spamfolder indraaien.

Nog een groot pluspunt is de manier waarop men door emails browset. Heel de interface is in de breedte aan te passen met schuifbalken (een beetje gelijk bij outlook en thunderbrid, dus) en emails worden niet in een volledig venster voor hun geopend, maar ze worden in een speciaal daarvoor voorzien vak, rechts van de emaillijst, ingeladen. Dit heeft als enorm groot voordeel ten opzichte van zowat alle andere gratis webbased emaildiensten, dat je niet steeds terug naar je "postvak in" moet, of dat je niet via de pijltjes moet browsen naar de volgende email.
Want zeg nu zelf: soms heb je gewoon geen zin om bepaalde emails al te lezen en dan moest je vroeger éérst op "postvak in" klikken, wachten tot die pagina laadde, op je bericht klikken, terug naar postvak in etcetera.
Dankzij AJAX (zelfde technologie als Googlemail) wordt dit alles weer allemaal op een zo mooi en overzichtelijk mogelijk manier weergegeven.

Er zijn uiteraard nog een hoop "bugs" zoals de opties die nog niet helemaal werken enzovoort; maar het begin is er al en het ziet er goed uit.

Chapeau, Microsoft.

Windows Live Mail Attachment

Windows Live Mail Opmaak