Freya Van den Bossche

In Vrij Nederland spreekt vice-premier Freya Van den Bossche zich even denigrerend uit over het Nederlandse kabinet als minister De Gucht een half jaar geleden. Ze biedt wel haar excuses aan. De uitspraak lokt in Nederland heel wat reacties los. Het forum van het Algeen Dagblad werd al afgesloten omdat de site het aantal bezoekers niet meer aankon.
Uit: De Standaard

Ondertussen zit Filip de Winter ook nog even in Marokko België af te schilderen alsof we een fascistisch land waren dat leeft op de brandstof van rassenhaat. Daar gaat het neutrale België van weleer en zijn soevereine bedoelingen. Ik stel voor dat we ministers Karel de Gucht en Freya Van den Bossche eens een serieuze spreekwoordelijke stamp onder hun gat geven. Politici moeten zich niet bezig houden met gewaagde uitspraken. Vooral niet als het land dat ze zelf besturen op de rand van splitsen staat. Dit laatste is natuurlijk een heel andere discussie, waar ik me vandaag niet aan ga wagen (verwacht maar een gepeperde blogpost na twintig december!), maar het typeert wel hoe we hier in België omgaan met alles. We zitten constant de aandacht op volledig irrelevante punten te vestigen om maar niet tot de kern van een hoop van onze eigen problemen te komen!

Tijd voor wat meer introspectie en wat minder inspectie, Freya en Karel.