Weezer – Pork and Beans

Volgend videoclipje is gewoon gemáákt om veel aandacht in de blogwereld te krijgen. En dan doen we daar toch prettig aan mee zeker?

I, for one, welcome or new guitar-playing overlords.

Hoeveel internet memes herkennen jullie? Ze (of toch een aantal ervan) worden mooi opgesomd op de website van Weezer. En dat vermeld ik gewoon even omdat het allitereert.

Red Bull Gravity Challenge

Hoe kan je een ei van 15 meter hoogte droppen en veilig de grond laten raken zonder dat het een omelet wordt?  Dat was de opzet van Red Bull Gravity Challenge. Red Bull daagde iedereen uit om op donderdag 17 april in GroepT te Leuven met de nodige creativiteit en fantasie de zwaartekracht te trotseren. Het werd een memorabele dag met eieren die je letterlijk rond de oren vlogen.

De 26 deelnemende teams hebben het bewezen: eieren kunnen vliegen! De voorbije weken waren ze druk in de weer om de mooiste/snelste/meest efficiënte creatie in elkaar te boksen die ervoor zou zorgen dat hun ei veilig en wel zou landen. In het indrukwekkende gebouw en met de nodige randanimatie vond op 17 april een spannende wedstrijd plaats in GroepT te Leuven.

Creativiteit én efficiëntie werden beoordeeld door een onafhankelijke jury. De teams konden een maximum van 100 punten verdienen onder het toeziend oog van 450 medestudenten.

Winnaar van de Red Bull Gravity Challenge is het team van Peter Mullens. Zijn team behaalde een ei zo na perfecte score van 97 punten op 100 en gaat met de schitterende trofee aan de haal én een avondje karten met 10 vrienden. Het 2de winnende team (Wim Elen) heeft een dag vol avontuur op zak. Het derde team kreeg zijn gewicht in aantal blikken Red Bull mee naar huis.

Voor meer info kan je terecht op: redbull.be/gravitychallenge. De foto’s kan je bekijken op Wings for Students!

Het Programma Van Wim Helsen

Vanavond op Canvas gezien: Het programma van Wim Helsen. Een geniale combinatie tussen spitsvondige humor en reality-tv. Of beter: een kritiek op reality-tv. Ik weet niet precies wat de bedoeling is, maar ik denk dat Wim Helsen dat zelf ook niet helemaal weet. In ieder geval heb ik me kostelijk vermaakt met de subtiliteit die de man aan de dag probeert te leggen. Sien Eggers vormt een rare sidekick, omdat ik haar in extreem cynische rollen gewoon ben. Het giet een soort van dit-is-niet-echtsaus over het geheel. En eerlijk gezegd: ik ben het noorden soms ook kwijt; of we nu al dan niet naar dit programma moeten kijken als reality-tv is niet altijd even duidelijk. Maar dat maakt het ook des te interessanter. Aanrader dus!

Hoe moet het nu verder met Ingeborg?

Vijf minuten voor het schrijven van deze blogpost eindigde het programma “Hoe moet het nu verder?” van Ingeborg op Vitaya. In dit programma helpt Ingeborg mensen die iets erg hebben meegemaakt er weer bovenop te komen en hun leven weer op te bouwen.

“Het wordt geen zweefprogramma”, zo sprak de zelfverklaarde Dru-yoga lerares in De Standaard. Dus Bram was benieuwd. Vorige week miste ik de eerste aflevering van dit programma, maar vandaag lukte het me gelukkig het laatste kwartier van het programma te zien. Wat er naar mijn netvlies geworpen werd was entertainment van een niveau dat ik lang heb moeten missen op televisie.

Er werd een moeder volledig geheald door haar drie dochters, bijgestaan door Lightbodydocent Ingeborg. Het plan was om vanuit de kruin energie te laten stromen naar de handen en zo de moeder te voorzien van positieve energie. Mevrouw Sergeant zelf vond het allemaal “Mooi hè?”, en iedereen was gelukkig. De tranen spoten alle kanten uit.

De reden dat deze mevrouw zo slechtgezind was? “Haar levenspartner beëindigde totaal onverwacht hun relatie”, zo lees ik op de Vitaya-site. Psycholoog van dienst Björn Prins “ziet in dit voorbeeld een heel herkenbaar voorbeeld van onze harde ‘wegwerpmaatschappij'”. God wat vind ik het jammer dat ik het stuk van het programma met de psycholoog gemist heb.

Is het dan all bad? ’tuurlijk niet, daarvoor voel ik me vandaag niet cynisch genoeg. De oudste dochter bleek zowat de enige met gezond verstand in ons gezelschap zweefteven. Zij haalde aan dat haar moeder wist dat ze door dat programma met haar dochters kon praten. Of mag ik me toch even afvragen of daar dan een televisieprogramma gepresenteerd door iemand gespecialiseerd  in tantra-inwijding voor nodig is?

Hoe moet het nu verder? Liefst nog zo lang mogelijk, dat ik me vanaf nu elke woensdagavond zo hard amuseer als vandaag.