The sky is the limit

Als 75% van het menselijk ras binnen dit en enkele jaren niet is uitgeroeid door een geweldige vulkaanuitbarsting, zou het wel eens goed kunnen dat we benedendeks moeten gaan bouwen. Met lichttherapiën in het achterhoofd lijkt er zich slechts één probleem te stellen: mensen hebben een soort van buitenshuisgevoel nodig om mentaal ook gezond te blijven.

En dat is precies waar The Sky Factory (onwetend) op inspeelt! Een welluidend product als the Ambient Sky Ceiling moet het probleem van “grond boven het hoofd” te lijf helpen gaan. Ik bestel alvast zo’n technologisch hoogstandje met het oog op de toekomst.

Glow in the dark badschuim

Glow in the dark badschuimOkee, je kan je krant niet lezen in het donker als je dit flesje in je bad giet, maar het kan wel voor een romantische touch zorgen. Eens de inhoud een tiental minuutjes onder een sterke lichtbron is opgeladen geeft ze een romantische, zachte gloed af.

Het schuim heeft overigens een niet onaardig parfum; met de zeemzoete vanille-honing geur laat je zelfs het hardste hart smelten. Voor 12euro sta je al veilig voor een bad of vier. Good money spent!

iGroove panties voor je geliefde

iGroove PantyDe gadgets voor de iPod rijzen als paddestoelen uit de grond. Er waren al rubberen sleeves voor de iPod en een vibrator die kon meetrillen op de muziek, maar nu zijn er dus ook de iGroove Panties!

Voor een luttele $13 (zo’n €10) haal je voor valentijn (enfin, elke gelegenheid is een goed excuus om een vrouw te verrassen) een driedubbele slag in huis: sounds good, looks good en wat betreft de feels good; dat moet ik nog eens uitproberen.

Het zakje waar de iPod mini inpast, is gemakkelijk afneembaar en al bij al is dit onderstuk voor deze prijs niet iets wat ik zou laten liggen. Of het ook comfortabel zit, daarvoor moeten we wachten op een expertiseverslag van een ervaringdeskundige!

Tent die zichzelf opzet

Seconds Tent Zij die ieder jaar naar pukkelpop verhuizen voor drie (vier) dagen, delen vast en zeker in mijn leed: de tent opzetten!

Persoonlijke vetes met het buigen van de iglo-stokken die keer op keer aan de andere kant eruit schieten, de elastiek die kapot is, een beschimmelde tent omdat zuster(of broer)lief hem vorige keer heeft meegenomen op scoutskamp, de tent blijkt plots zo lek als een zeef te zijn,… Kortom, het leven van een backpacker (of festivalganger) kan zwaar zijn.

Maar daar komt dan Decathlon om een stukje van ons leed te verzachten. Onder hun submerk Quechua brengen ze nu de tentenreeks “seconds” uit. Je raadde het al: de tent die zichzelf in enkele seconden opzet! Je gooit hem gewoon de lucht in en hij staat er. In een prijsklasse gaande van €40 tot €70 kan je zeker en vast je ding vinden (verwacht nu geen legertent). Het ding laat zich ook gemakkelijk en snel weer opplooien in een bliksemsnelle vijftiental seconden.

Met een luttele 3,5 kilogram én voorzien van een dubbel zeil, zodat je lekker droog blijft, lijkt dit alvast een killer-tent voor de festivalganger, die één keer per jaar, in Juli en Augustus, zijn tent moet opzetten in de modderwei van pukkelpop.

Populaire alternatieven voor de Quechua zijn onder andere de Rightline Gear CampRight Pop Up Tent en de Zaltana Popup Tent.

De JezusPan!

JezusPan Goh, hier is hij dan: de JezusPan! Persoonlijk was ik al vol ongeduld aan het wachten op zulk een Godgeschenk uit den hemele. Al je pannenkoeken, al je omeletten en al je braadworst zullen voortaan vergezeld worden van een afdruk van zijne heiligheid!

Voor zo’n US$30 heb je al een tweetal van die dingen!

aXbo Sleep Phase wekker

Axbo Alarm Clock

De aXbo Sleep Phase Alarm Clock. Nog een manier om lekker vervelend gewekt te worden? Neen, integendeel. Dit wekkertje maakt je net wakker op het moment dat het het best gepast is. Hoe het precies in z’n werk gaat? Je stelt het alarm in op de tijd dat je ten laatste gewekt wil worden. De soepele polsband monitort je slaapbeweging en maakt je op het meest geschikte moment, binnen een tijdskader van ten vroegste 30 minuten vóór de ingestelde wektijd, wakker.

Aan dit concept is uiteraard een goede wetenschappelijke studie voorafgegaan en dat zien we ook aan de prijs: €199 kost het toestelletje. Nuja, als we even een rekensommetje maken, dan komen we op een verbruik van 66 eurocent per dag (ervan uitgaande dat je in de vakantie niet gewekt wil worden). Not bad if you ask me.

En om het sexy babe-gehalte te verhogen, gooien we deze videootjes er gratis en voor niks bovenop!