Google Operating System – De geruchten waren (bijna) waar

Nadat ongeveer het hele internet speculeerde dat Google ooit met zijn eigen besturingssysteem rechtstreeks Microsoft zou willen beconcurreren, is het dan eindelijk zover: Google brengt (morgen) een browser uit, en hij heet Google Chrome.

“Huh? Bram? Een browser is toch geen besturingssysteem? Ik ben helemaal in de war nu, ik dacht dat jij zo goed was in informatica?”

Geduld, jonge sprinkhaan. Google is op het prachtige plan gekomen (zie ook de uitleg) om niet zomaar een browser, maar een open-source browser uit te brengen. Een browser die vooral snel moet worden met JavaScript, de technologie die gebruikt wordt in bijna alle Google web services (GMail, Google Maps, …) en die ervoor zorgt dat alle deeltjes (en pagina’s) in de browser hun apart deeltje van je computer krijgen. Een beetje zoals een besturingssysteem doet voor programma’s dus. En doordat ze deze open source maken, zorgen ze ervoor dat ook andere browsermakers van deze technologie kunnen profiteren, zodat Google webservices sneller dan ooit tevoren zullen draaien! Bijgevolg worden web applicaties nóg belangrijker en zouden ze zelfs programma’s die nu nog op je computer draaien volledig kunnen vervangen.

En nu ben ik het schrijven beu dus stop ik ermee.

When Web 2.0 Goes Wrong

Community based translation Dit is dus wat er gebeurt als je vertalingen aan je community overlaat, Facebook! Voor het overgrote deel van de vertalingen loopt het allemaal wel min of meer snor (power of the masses, enzo). Maar af en toe sluipen er dus van die kemels in die blijkbaar zeer moeilijk weg te krijgen zijn. Sad to see, web 2.0 doesn’t always work. Facebook had beter even een bureau/team ingehuurd om toch ten minste die vertalingen na te kijken.

Warmte als oplossing klimaatprobleem (en wat gezever)

Volgens een leuk artikeltje op T.net, kunnen we binnenkort hernieuwbare energie produceren door middel van warmte. Erg leuk allemaal, vooral omwille van alle mogelijke flauwe denkstapjes die ik nu zou kunnen zetten (en impliciet al gezet heb in de titel van deze post), maar die ik teveel moeite vind óm te zetten (examens and such).

Wat het gezever betreft, hier komt het. In de vorm van, jawel, moeilijk om mezelf te bedwingen, vooral, en dat zie je aan deze zin, om niet al te veel komma’s te plaatsen, FANCYPANTS LIJSTBUTTONS! Woooooo!: (Hoort een dubbelpunt wel achter een uitroepteken? Hoort een zin (of meerdere zinnen) tussen haakjes wel na een dubbelpunt? Horen haakjes wel in haakjes?)

  • The 20 Funniest Computer Geek Humor Bits of All Time: Filmpjes waar een nerd even zoet mee is. Ik vond ze alvast zeer de moeite. Wel, enkele toch. En een beetje de moeite. OK ze stellen niet zo heel veel voor. Uiteraard weer dankzij Digg.com.
  • Steve Jobs and Bill Gates Together: Filmpjes waar een nerd even zoet mee is. And this time it’s for real. Ik vond Gates nog als de sympathiekerd uit dit interview komen. Niet slecht voor een Linuxbitch he?
  • Deze derde button is eigenlijk gewoon omdat je je anders misschien bedrogen zou voelen door de geweldige aanloop naar deze lijst, aangezien er dan maar 2 buttons gestaan zouden hebben.

Microsoft Surface

In de categorie Microsoft staat er weer, breng ik deze week wat zowat het meest gehypete stukje technologie van de reus uit Redmond zal worden. Ik laat de beelden voor zich spreken:

Het hoeft niet te verbazen dat het originele idee niet van Microsoft zelf komt. Ze hebben dan ook min of meer een geschiedenis wat betreft het “afkijken” van GUI’s. Desalniettemin is Surface een knap staaltje technologie.

Christmas Snakes!

Even nadenken over de titel, nu denken aan de VLD. Nog niets? Probeer de OpenVLD dan eens? Aha! Snakes, dat zijn slangen? Zeer juist mijn beste. Dat van die christmas en Noël was wat moeilijker, vriend bram. Dat is omdat je niet zo intelligent bent als ikzelf. En Bram is trouwens met een hoofdletter.

Maar daar gáát het helemaal niet om verdorie. Het gaat om (pdw), en zijn schandalig goede columns in een reeds door Xavier geprezen krant (zie vorige post). Ik zou er nog wat over kunnen doorzeveren, maar zoals u al doorhad komt er vandaag niet veel zinnigs uit me. IK geef u dus gewoon de link.

Verder vandaag ook nog twee leuke links voor de nerds onder ons (ze zíjn er, 2% van de bezoekers van deze blog gebruiken Linux, hoi bezoekers die op de link in mijn profiel van het Ubuntu-nl forum klikten!): Een Slashdot Flow Chart van een site met veel meer van dit soort zalige cartoons (de niet-nerds kunnen deze cartoon over George W. Bush of deze cartoon over geloof bekijken om een impressie te krijgen van het soort humor), én een ironisch geschreven (hiephoi) artikeltje over Debian Etch (Linux), en waarom het minder goed is dan Vista (Windows).