De strafste (elektronische) CD-openers

We hebben er allemaal last mee: het open krijgen van het plastiekje waarin CD-doosjes verpakt zitten. Helaas gaat daar deze blogpost niet over. Deze blogpost gaat over de eerste nummers (openers) op elektronische CD’s. Volgens mij dan toch. Dus, in willekeurige volgorde <voeg hier een mopje in over volgordes en eerste nummers>:

  • Nid & Sancy – Bootleg Intro: De intro op de eerste CD van dit duo laat meteen voelen hoe de rest van dit plaatje zal klinken: hard.
  • Mr. Oizo – Intra: Deze intro bevindt zich op de Ed Rec II, de verzamelaar van het beruchte Ed Banger Records. Het is een soort van ’teaser’ voor de rest van de CD, waarin de namen van alle meewerkende artiesten voorkomen. Deze intro werd ook later (in gewijzigde vorm) gebruikt als reclame voor Pukkelpop 2007.
  • Boys Noize – &Down: “Hello.” En dan meteen waar het om gaat (snoeiharde elektropunkdancehoenoemenzedattegenwoordig?). Zo hebben we het graag.
  • Osdorp Posse – Raad Eens: Niet echt een elektronisch album, maar wat hebben jullie daar eigenlijk aan te zeggen? Vooral het gesampelde koor is zeer de moeite. Probeer vooral deze intro eens te bemachtigen 😉
  • The Prodigy – Break & Enter: The Prodigy. Punt.
  • Pendulum – Slam: Wat eerst een heus negernummer (sorry voor de term, maar het allitereerde te lekker) lijkt te worden verandert plots in een Drum & Bass liedje om ú tegen te zeggen (of Bert, als je je Drum & Bass nummers graag zo noemt). Zie ook het nummer Tarantula op dezelfde CD, waar ze het eigenlijk nog eens beter overdoen. Helaas is dat geen intro. Drommels.
  • The Chemical Brothers – Leave Home: Menigeen heeft zich bij het aanschaffen van ‘de nieuwe van de Chemical Brothers’ hoogstwaarschijnlijk afgevraagd of ze per ongeluk dat plaatje van Kraftwerk in de speler hadden laten zitten. Maar dan blijkt de broer ervoor te zorgen dat het allemaal goed komt.
    Wie voorgaande verwijzingen niet verstond: de sample in het begin van het nummer komt uit Ohm Sweet Ohm van Kraftwerk, en in de zanglijn weerklinkt “The brother’s gonna work it out”.

De mensen die hoopten op tips voor het openen van CD doosjes kan ik hetvolgende melden: als je met je duimnagel (of iets anders scherps) eerst eens prikt op de plaats waar je normaal gezien je CD open doet, gaat alles eens zo gemakkelijk.