Hoe moet het nu verder met Ingeborg?

Vijf minuten voor het schrijven van deze blogpost eindigde het programma “Hoe moet het nu verder?” van Ingeborg op Vitaya. In dit programma helpt Ingeborg mensen die iets erg hebben meegemaakt er weer bovenop te komen en hun leven weer op te bouwen.

“Het wordt geen zweefprogramma”, zo sprak de zelfverklaarde Dru-yoga lerares in De Standaard. Dus Bram was benieuwd. Vorige week miste ik de eerste aflevering van dit programma, maar vandaag lukte het me gelukkig het laatste kwartier van het programma te zien. Wat er naar mijn netvlies geworpen werd was entertainment van een niveau dat ik lang heb moeten missen op televisie.

Er werd een moeder volledig geheald door haar drie dochters, bijgestaan door Lightbodydocent Ingeborg. Het plan was om vanuit de kruin energie te laten stromen naar de handen en zo de moeder te voorzien van positieve energie. Mevrouw Sergeant zelf vond het allemaal “Mooi hè?”, en iedereen was gelukkig. De tranen spoten alle kanten uit.

De reden dat deze mevrouw zo slechtgezind was? “Haar levenspartner beëindigde totaal onverwacht hun relatie”, zo lees ik op de Vitaya-site. Psycholoog van dienst Björn Prins “ziet in dit voorbeeld een heel herkenbaar voorbeeld van onze harde ‘wegwerpmaatschappij'”. God wat vind ik het jammer dat ik het stuk van het programma met de psycholoog gemist heb.

Is het dan all bad? ’tuurlijk niet, daarvoor voel ik me vandaag niet cynisch genoeg. De oudste dochter bleek zowat de enige met gezond verstand in ons gezelschap zweefteven. Zij haalde aan dat haar moeder wist dat ze door dat programma met haar dochters kon praten. Of mag ik me toch even afvragen of daar dan een televisieprogramma gepresenteerd door iemand gespecialiseerd  in tantra-inwijding voor nodig is?

Hoe moet het nu verder? Liefst nog zo lang mogelijk, dat ik me vanaf nu elke woensdagavond zo hard amuseer als vandaag.