De man in de straat

Elke keer als ik naar het nieuws kijk (hetgeen niet vaak gebeurt; ik ben meer te vinden voor het geschreven nieuws) gebeurt het: de man in de straat wordt geïnterviewd over een actueel thema.

Op zich geen probleem als deze man (“or woman”) wat kennis van zaken heeft, of als het even zou kunnen zelfs expert over het onderwerp zou zijn. Jammer genoeg gebeurt het al te vaak dat een persoon op TV mag komen, simpelweg omdat zijn naam toevallig met dezelfde letter zou beginnen als de persoon waarover de reportage gaat. Nu ik er bij nadenk zou dat nog wel een leuk idee zijn voor een aflevering van SPAM.

Dus bij deze smeek ik de redactie:  zorg ervoor dat er iemand met kennis van zaken kan komen vertellen over het onderwerp. Ik geef toe dat de Opinie&Analyse van De Standaard ook niet alles is, maar daar hoor ik tenminste iets doordachtere commentaren dan ik van pakweg de man in mijn eigen straat zou vernemen.

Dankuwel.