Frets On Fire (Guitar Hero voor PC)

Zou je ook zo graag, net als al die andere gekke mensen op YouTube eens Guitar Hero spelen? Maar ben je te mottig/arm/lui/anti-gamers om een PS2 te kopen? Dan heb ik ongelooflijk goed nieuws (goh wat ben ik toch een weldoener zeg): FRETS ON FIRE (woooooo!). Dit open source (meer woooo, want dat betekent ook voor dat gekke Linux-platform!) spelletje laat je toe om je keyboard als een gitaar vast te nemen (FA-F5 zijn frets, ENTER is je plectrum), en net zoals bij Guitar Hero liedjes na te spelen door middel van drukken op de toetsen. Probeer het vooral, je staat versteld van hoe leuk/als-echte-gitaar-aanvoelend het is (en dan heb ik het vooral over Black Sabbath – Iron Man).

Wat het nog leuker maakt, is als je de officiële Guitar Hero tracks er in zou kunnen importeren. En laat ik nu net de link hebben van een package waar al deze nummertjes inzitten, klaar om in de ‘songs’ directory van Frets On Fire te zetten. Hier zijn ze: deel 1 en deel 2.

Mijn excuses trouwens ook voor de structuur van deze post (als in: weinig) en de vele haakjes (als in: waar we nu in zitten), maar ik heb -in tegenstelling tot jullie allemaal- dinsdag nog een examen. Hetgeen natuurlijk ook verklaart waarom ik nog eens tijd heb voor een blogpost (tijd is nu 22:50), en om spelletjes als Frets On Fire te zoeken.

G’nacht.