Post met vele links

Aangezien het weer waanzinnig, schandalig, ja zelfs bijna angstaanjagend lang is geleden dat ik jullie allen heb kunnen verblijden met een van mijn goed geschreven, geestige en o zo mooi geconstrueerde blogposts, krijg je van mij vandaag een heleboel links. Om deze post niet nog langer te maken, volgen deze nu meteen:

  1. Slashdot: Microsoft’s IE team leader answers Slashdot questions: Een erg verhelderend interview met de hoofdontwikkelaar van Internet Explorer over hoe Microsoft staat tegenover Firefox, en wat ze van plan zijn met Internet Explorer. (PS: Dit is géén van mijn anti-Microsoft posts, dus het is veilig om te kijken)
  2. Hall 9000: High resolution photos: Een bende kamelen heeft er zijn hobby van gemaakt om een 8.6 gigapixel (dat is als in 8.6 megapixel, maar dan 1024 keer zo groot) fotootje te trekken. Inzoomen kan door middel van een flash-applet.
  3. Why it is illegal to convert Pi to binary: De titel zegt het al. Het getal Pi in binaire code omzetten is illegaal, lees hier waarom.
  4. Cornell Robotic Chair: Filmpje op YouTube (waar anders) dat een kunst-/wetenschapsproject laat zien waarbij een stoel volledig uit elkaar valt en zichzelf naderhand weer ‘bij elkaar raapt’.
  5. Mr. Methane: Site van een kerel die zich bekwaamd heeft in de kunst van de petomanie. Filmpjes en nummers uit zijn album kunnen hier gedownload worden. Voor een filmpje van een van zijn live optredens komt YouTube wederom goed van pas.
  6. Wikifonia: Veelbelovend project van drie Gentenaren dat als doel heeft een soort Wikipedia voor bladmuziek te worden. Elke partituur die op de site gevonden kan worden mag legaal gedownload worden (in tegenstelling tot de muziekpartijen op verschillende andere sites) dankzij een deal met het Nederlandse Musiccopy. Op dit moment zijn er nog niet schandalig veel partituren te verkrijgen, maar de site vertelt me dan ook dat hij nog maar een goeie 14 uur online is.

Zo, ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Anders heb ik weer VEEL te veel moeite gedaan.