Actief wezen voor nerds (met workrave)

 

Aangezien er steeds meer mensen (uit de IT-sector) te kampen hebben met RSI of andere problemen, test ik momenteel een programma (uiteraard zowel beschikbaar voor Windows als voor Linux) dat zou moeten helpen met het bestrijden van deze kwalen. Het programma in kwestie zorgt ervoor dat er na een bepaalde periode van muis- of toetsenbordactiviteit een korte pauze ingelast wordt door het scherm (indien niet geannuleerd) te vergrendelen. Dit heet de micro-pauze. Maar er is meer: Na een ander interval kan er ook voor gezorgd worden dat de computergebruiker achter zijn PC uit gaat voor een bepaalde tijd, en biedt het programma zelfs een uitgebreid arsenaal aan stretch-, wring- en gymnastiekoefeningen aan. Ten slotte zorgt het er ook voor dat na een bepaalde tijd per dag achter de PC deze niet langer beschikbaar wordt. Al deze intervallen kunnen zelf ingesteld worden, en op het moment zelf kan ook nog steeds geannuleerd worden.

Ik zou zeggen: Nerds, beschermt uzelve!