• SpacyX

  You drunk ?

 • SpacyX

  You drunk ?

 • Nah, ik vroeg me da af. Die mens moet daar toch enorm rijk mee geworden zijn in den tijd.

 • Nah, ik vroeg me da af. Die mens moet daar toch enorm rijk mee geworden zijn in den tijd.

 • Dieter Vandenbroeck

  Samengesteld: Johannes, Petrus en die ander 2 (het nieuwe testemanet dan toch, voor de rest rond de 200 verschillende personen).
  Uitgegeven: Heel veel uitgeverijen, in verschillende talen dan nog.
  En aangezien Die mensen die dat geschreven hebben allemaal al heel lang doodzijn (degenen die echt hebben bestaan) wordt dus niemand er rijk van.

  En de stelling mocht iets meer gegrond zijn, zoals hier meestal wel is.

 • Dieter Vandenbroeck

  Samengesteld: Johannes, Petrus en die ander 2 (het nieuwe testemanet dan toch, voor de rest rond de 200 verschillende personen).
  Uitgegeven: Heel veel uitgeverijen, in verschillende talen dan nog.
  En aangezien Die mensen die dat geschreven hebben allemaal al heel lang doodzijn (degenen die echt hebben bestaan) wordt dus niemand er rijk van.

  En de stelling mocht iets meer gegrond zijn, zoals hier meestal wel is.

 • Pure provocatie :p.

  Wat ik me wel afvraag is wie het Boek nu eigenlijk oorspronkelijk heeft uitgegeven. En dan nog meer of dit vanuit commerciële beweegredenen was, dan wel vanuit idealistische. Ook wie er “hoofdredacteur” is geweest: wie heeft gekozen welke teksten erin kwamen en welke niet. Ik moet toegeven dat ik wellicht te weinig kennis over de Bijbel heb om er die vragen over te mogen stellen, maar somehow vind ik het toch een intrigerend iets.

 • Pure provocatie :p.

  Wat ik me wel afvraag is wie het Boek nu eigenlijk oorspronkelijk heeft uitgegeven. En dan nog meer of dit vanuit commerciële beweegredenen was, dan wel vanuit idealistische. Ook wie er “hoofdredacteur” is geweest: wie heeft gekozen welke teksten erin kwamen en welke niet. Ik moet toegeven dat ik wellicht te weinig kennis over de Bijbel heb om er die vragen over te mogen stellen, maar somehow vind ik het toch een intrigerend iets.

 • PS: niemand die gemerkt heeft dat ik geen Standaardnederlands heb gehanteerd in deze post? 🙁

 • PS: niemand die gemerkt heeft dat ik geen Standaardnederlands heb gehanteerd in deze post? 🙁

 • Dieter Vandenbroeck

  Nu ge daar iets over zegt valt het plots op 😛

  Wie het heeft samengesteld voor de eerste keer weet ik ook niet, maar dat zal doorheen de tijd zijn gebeurd. Als je ziet wat er allemaal instaat (oude testament, niewe testament, brieven van apostelen, brieven van misionarissen, genesis, de rest van de zever) gaat er nooit een persoon zijn geweest die zoveel honderden jaren geleden bedacht dat hij rijk ging worden met dit uit te geven. In het begin zullen die fanatieke christenen zijn geweest die het woord wouden verspreiden, nadien stilaan uitgeverijen die dit op grotere schaal konden produceren en zich niets van het doel aantrokken.

 • Dieter Vandenbroeck

  Nu ge daar iets over zegt valt het plots op 😛

  Wie het heeft samengesteld voor de eerste keer weet ik ook niet, maar dat zal doorheen de tijd zijn gebeurd. Als je ziet wat er allemaal instaat (oude testament, niewe testament, brieven van apostelen, brieven van misionarissen, genesis, de rest van de zever) gaat er nooit een persoon zijn geweest die zoveel honderden jaren geleden bedacht dat hij rijk ging worden met dit uit te geven. In het begin zullen die fanatieke christenen zijn geweest die het woord wouden verspreiden, nadien stilaan uitgeverijen die dit op grotere schaal konden produceren en zich niets van het doel aantrokken.