Theo Jansen maakt beestjes

Vandaag was ik op Miro even de TED talks aan het doorbladeren, tot ik op deze ongeloofwaardige, doch heel serieuze video stuitte.
Theo Jansen is een kunstenaar die organische kunst maakt, waar veel dynamiek inzit. En met dynamiek bedoel ik echt beweging. Hij maakt levensgrote fantasiebeesten uit dunne plastic buizen, die grotendeels in staat zijn zichzelf voort te bewegen. Ik laat de beelden verder voor zich spreken:

  • Ik had dit al eerder gezien, maar het blijft toch wel erg fascinerend he ๐Ÿ™‚ Die step counter en stormoverlevingsneus zijn wel nieuw voor me. Werkelijk on-ge-loof-lijk wat die kerel daar doet, vooral die neus is prachtig ๐Ÿ™‚

  • Ik had dit al eerder gezien, maar het blijft toch wel erg fascinerend he ๐Ÿ™‚ Die step counter en stormoverlevingsneus zijn wel nieuw voor me. Werkelijk on-ge-loof-lijk wat die kerel daar doet, vooral die neus is prachtig ๐Ÿ™‚

  • Dat was het ZO waard om even te stoppen met studeren! Echt briljant!

  • Dat was het ZO waard om even te stoppen met studeren! Echt briljant!

  • Frank

    Heel cool concept, en volgens mij ook verdomd moeilijk te construeren…

  • Frank

    Heel cool concept, en volgens mij ook verdomd moeilijk te construeren…