Hersenscheet

Het moet mij even van het hart: waar the fuck denkt de RTBF dat ze mee bezig is? Zich verlagen tot politiek irrelevante tweederangsjournalistiek of zo iets. Ik wist niet dat ze tegenwoordig ook in het aanbod van Van Thillo zaten. Vragen of een toekomstige eerste minister da Brabaçonne nog kent is gewoon laag. 90% van het federaal parlement kent de Brabaçonne niet. Bovendien ben ik dat kutlied zo beu als die ene schijtkikker van Jamba. Het is iets dat afstamt uit konink- en keizerrijken.

Niet dat ik Yves Leterme een hand boven het hoofd wil houden: hij kan best z’n mannetje zelf staan. Ik ben gewoon door stomheid geslagen. Dit is goedkoop, laag, achterbaks. Dit heeft niets meer met journalistiek, noch met politiek te maken. Ik zou bijna durven zeggen dat een goed en geëngageerd politicus zich dezer dagen niet moet bezighouden met het vanbuiten leren van nationale volksliederen. Er is meer en belangrijker werk te verrichten dan dat. Soms denk ik echt zo iets in de aard van kutwalen. Maar dan besef ik dat het enkel de RTBF is die zich belachelijk maakt in naam van heel Wallonië. Goed bezig, jongens!

 • Uhm. Heb je het ook echt gezíen? Het was journalistiek van het laagste niveau, inderdaad. Het stukje over Leterme duurt wat langer dan dat van Demotte en Verhofstadt, ok.

  Maar het ging echt gewoon een keer om de politiek wat ludieker aan te pakken… zo ging Verhofstadt zich even informeren bij andere mensen en kwam dan grijnzend aan de RTBF het juiste antwoord vertellen.

  Eerst had ik ook het gevoel dat ze gewoon op Leterme z’n kop wouden zitten. Maar toen ik dat tweede deel zag, toen had ik toch echt het gevoel dat ze de mensen even wouden laten lachen met de politici 🙂

 • Uhm. Heb je het ook echt gezíen? Het was journalistiek van het laagste niveau, inderdaad. Het stukje over Leterme duurt wat langer dan dat van Demotte en Verhofstadt, ok.

  Maar het ging echt gewoon een keer om de politiek wat ludieker aan te pakken… zo ging Verhofstadt zich even informeren bij andere mensen en kwam dan grijnzend aan de RTBF het juiste antwoord vertellen.

  Eerst had ik ook het gevoel dat ze gewoon op Leterme z’n kop wouden zitten. Maar toen ik dat tweede deel zag, toen had ik toch echt het gevoel dat ze de mensen even wouden laten lachen met de politici 🙂

 • Kan wel zijn, neemt niet weg dat politiek in mijn ogen geen spelletje is. En de journalistiek heeft een functie in onze democratie… Dat is niet de politiekers ridiculiseren :). Lees dit artikel maar eens… Vind je dat nog zo neutraal? Let ook vooral op de foto linksboven… Slinks, maar zo doorzichtig in mijn ogen :).

 • Kan wel zijn, neemt niet weg dat politiek in mijn ogen geen spelletje is. En de journalistiek heeft een functie in onze democratie… Dat is niet de politiekers ridiculiseren :). Lees dit artikel maar eens… Vind je dat nog zo neutraal? Let ook vooral op de foto linksboven… Slinks, maar zo doorzichtig in mijn ogen :).

 • [i]”Kan wel zijn, neemt niet weg dat politiek in mijn ogen geen spelletje is.”[/i]
  Hee! Wat is er gebeurd met de “We moeten politiek interessanter maken voor de menigte, eventueel door het ludieker te maken”?
  Ik heb me trouwens erg geamuseerd met het filmpje. Dit neemt niet weg dat het, inderdaad, een punt zonder veel nieuwswaarde was, maar leuk was het wel.

 • [i]”Kan wel zijn, neemt niet weg dat politiek in mijn ogen geen spelletje is.”[/i]
  Hee! Wat is er gebeurd met de “We moeten politiek interessanter maken voor de menigte, eventueel door het ludieker te maken”?
  Ik heb me trouwens erg geamuseerd met het filmpje. Dit neemt niet weg dat het, inderdaad, een punt zonder veel nieuwswaarde was, maar leuk was het wel.

 • Interessant maken =/= het in het belachelijke trekken hé :).

 • Interessant maken =/= het in het belachelijke trekken hé :).

 • Kolb

  Komaan, denk je nu echt dat de RTBF gedacht had van laten we de toekomstige premier van België eens voor schut zetten? Leterme heeft het allemaal aan zijn eigen te danken.

  Losstaand van het feit dat België waarschijnlijk het enigste land is waar de premier zijn eigen volkslied niet kan meezingen, of zelfs neuriën. Het 21-juli verhaal laat ik liggen, want wie wist dat nu 🙂

  Blijft dat Leterme een ongelofelijke houten klaas is zonder subtiliteit, die een Verhofstadt overduidelijk wel heeft. En dat maakt een wereld van verschil. Nee voor mij heeft Leterme al gefaald in deze regering. En ze moet in feite nog beginnen. Sterk bezig ridders van de CD&V. Maar dat had ik al zien aankomen in de aanloop naar de verkiezingen toe, kappen kappen en kappen. Beetje Vlaams Belang stijl.

  Ik geef Leterme I een goeie 9-maanden voor dat ze valt.

 • Kolb

  Komaan, denk je nu echt dat de RTBF gedacht had van laten we de toekomstige premier van België eens voor schut zetten? Leterme heeft het allemaal aan zijn eigen te danken.

  Losstaand van het feit dat België waarschijnlijk het enigste land is waar de premier zijn eigen volkslied niet kan meezingen, of zelfs neuriën. Het 21-juli verhaal laat ik liggen, want wie wist dat nu 🙂

  Blijft dat Leterme een ongelofelijke houten klaas is zonder subtiliteit, die een Verhofstadt overduidelijk wel heeft. En dat maakt een wereld van verschil. Nee voor mij heeft Leterme al gefaald in deze regering. En ze moet in feite nog beginnen. Sterk bezig ridders van de CD&V. Maar dat had ik al zien aankomen in de aanloop naar de verkiezingen toe, kappen kappen en kappen. Beetje Vlaams Belang stijl.

  Ik geef Leterme I een goeie 9-maanden voor dat ze valt.

 • Hehe, dan zijn we duidelijk een andere mening toegedaan. Ik heb geen problemen met houten klazen, als ze hun werk goed doen. Trouwens, over dat kappen gesproken: op de vorige regering viel dan ook wel wat aan te merken…

 • Hehe, dan zijn we duidelijk een andere mening toegedaan. Ik heb geen problemen met houten klazen, als ze hun werk goed doen. Trouwens, over dat kappen gesproken: op de vorige regering viel dan ook wel wat aan te merken…

 • Kolb

  Natuurlijk, net als er op de vorige 40 jaar CVP bestuur wel iets op aan te merken was.

  Trauma’s tijdens mijn kinderjaren, heb je die niet?

 • Kolb

  Natuurlijk, net als er op de vorige 40 jaar CVP bestuur wel iets op aan te merken was.

  Trauma’s tijdens mijn kinderjaren, heb je die niet?

 • Beetje afwisseling kan nooit kwaad :). Paars heeft het mogen proberen, maar ze hebben er een zootje van gemaakt. Tijd om de fakkel terug door te geven :).

 • Beetje afwisseling kan nooit kwaad :). Paars heeft het mogen proberen, maar ze hebben er een zootje van gemaakt. Tijd om de fakkel terug door te geven :).