Tony Mary tijdelijk topman af

Na al het gehakketak en gekibbel van de voorbije maanden, is er eindelijk de wijze beslissing genomen een (tijdelijk) nieuwe VRT-topman aan te stellen: de heer Piet Van Roe. 67 jaar jong en eigenlijk reeds met pensioen, zal deze voormalig VRT-radio- en -televisieverantwoordelijke (wát een constructie, correct me if I’m wrong) nu de veel te warme fakkel even overnemen.

Dat er aan het probleem-Mary iets gedaan moet worden, is hopelijk wel duidelijk. Dertig digitale televisiekanalen eisen als de huidige twee nauwelijks hun programma behoorlijk kunnen vullen, lijkt me méér dan onzinnig. Er mag voor mij echter altijd een extra filmkanaal komen. Vooral aangezien Canvas zijn kwaliteitvolle films en series (onder andere Monthy Python, Cold Feet, Il Postino, La meglio gioventù) nu steeds veel te laat, op onmenselijke uren moet uitzenden. Behalve de paar overmoedige studenten en enkele huisdokters wiens praktijk pas om vijf uur ’s avonds opengaat, heeft de huidige programmatie dus echt een bereik van nul.

Dat ze liever daar wat aan doen, dan een K3-kanaal, een plopkanaal en een flikkenkanaal in te richten.

 • Ik ben dus niet akkoord met je stelling: het probleem ligt volgens mij niet bij Mary maar bij Bourgeois.

  De programmatie kan inderdaad wel beter, maar ik denk niet dat Mary daar rechtstreeks voor verantwoordelijk was.

 • Ik ben dus niet akkoord met je stelling: het probleem ligt volgens mij niet bij Mary maar bij Bourgeois.

  De programmatie kan inderdaad wel beter, maar ik denk niet dat Mary daar rechtstreeks voor verantwoordelijk was.

 • Ik ben het overigens ook niet volledig akkoord met de stelling op jouw blog. Iedereen denkt precies dat Mary het slim speelt en Bourgeois-het-dom-VU’ertje zich bij zijn pietje heeft laten nemen. Niets is volgens mij minder waar: Mary krijgt [b]geen[/b] ontslagpremie (komt nu voor de rechtbank voor) en Bourgeois houdt zijn budgetten perfect in toom – zoals het verdorie hoort.

  Wat Mary eiste was onmenselijk en vooral heel overbodig. Bourgeois heeft er goed aan gedaan Mary buiten te flikkeren, want deze situatie werd onhoudbaar. Mijn volledige steun gaat dan ook naar Geert Bourgeois, die tenminste niet met het geld van de belastingbetaler gaat liggen smijten – zoals dat vandaag al wel genoeg gebeurt.

  Mijn volste respect dus.

 • Ik ben het overigens ook niet volledig akkoord met de stelling op jouw blog. Iedereen denkt precies dat Mary het slim speelt en Bourgeois-het-dom-VU’ertje zich bij zijn pietje heeft laten nemen. Niets is volgens mij minder waar: Mary krijgt [b]geen[/b] ontslagpremie (komt nu voor de rechtbank voor) en Bourgeois houdt zijn budgetten perfect in toom – zoals het verdorie hoort.

  Wat Mary eiste was onmenselijk en vooral heel overbodig. Bourgeois heeft er goed aan gedaan Mary buiten te flikkeren, want deze situatie werd onhoudbaar. Mijn volledige steun gaat dan ook naar Geert Bourgeois, die tenminste niet met het geld van de belastingbetaler gaat liggen smijten – zoals dat vandaag al wel genoeg gebeurt.

  Mijn volste respect dus.

 • Ik denk dat Bourgeois van een kale reis zal thuiskomen hoor. Hij heeft de arbeidsvoorwaarden van Tony Mary éénzijdig gewijzigd en ik vermoed dat Tony Mary een betere advocaat (zijn zoon) zal hebben en dit geeft in zo’n zaken meestal de doorslag. De advocaat van Bourgeois zal trouwens ook volledig betaald worden met ons belastingsgeld.

 • Ik denk dat Bourgeois van een kale reis zal thuiskomen hoor. Hij heeft de arbeidsvoorwaarden van Tony Mary éénzijdig gewijzigd en ik vermoed dat Tony Mary een betere advocaat (zijn zoon) zal hebben en dit geeft in zo’n zaken meestal de doorslag. De advocaat van Bourgeois zal trouwens ook volledig betaald worden met ons belastingsgeld.

 • Dàt is iets wat we nog moeten zien hé :).

 • Dàt is iets wat we nog moeten zien hé :).

 • Mzungu

  Update: Mary en Bourgeois hebben een akkoord, ze zien beiden af van gerechtelijke stappen, Mary krijgt 775.000 eurootjes. Wie heeft nu gewonnen, denk je?

 • Mzungu

  Update: Mary en Bourgeois hebben een akkoord, ze zien beiden af van gerechtelijke stappen, Mary krijgt 775.000 eurootjes. Wie heeft nu gewonnen, denk je?

 • Nog steeds de belastingbetaler :). €775 000 is helemaal niet zo veel geld voor de ontslagpremie van een topmanager. Al had ik de eikel natuurlijk liever met €0 zien vertrekken :).

 • Nog steeds de belastingbetaler :). €775 000 is helemaal niet zo veel geld voor de ontslagpremie van een topmanager. Al had ik de eikel natuurlijk liever met €0 zien vertrekken :).