De VRT en haar klantservice

Op mijn vraag:

Beste,

gelieve ook een alternatief aan te bieden voor die vervelende pop-up radio. Ik wilde vanmiddag naar het nieuws luisteren en de player deed het voor een of andere reden niet – gelijk gewoonlijk, trouwens.

Vroeger had ik de URL’s van de streaming radio zo in mijn eigen mediaspeler geladen, maar die ben ik nu dus kwijt. Resultaat: ik heb het nieuws gemist en ik ben gestresseerd doordat die vervelende applet niet werkt. Dat kan toch ook de bedoeling niet zijn! Gewoon de URL’s van de stream vrijgeven zou al hééél wat helpen!

Met vriendelijke groeten,
Mezelf

Kreeg ik vandaag het langverwachtte, bevrijdende antwoord:

Beste,

Bedankt voor je reactie. Hierbij de rechtstreekse links naar de recentste nieuwsuitzending:
* kwaliteit
** kwaliteit
*** kwaliteit

De links voor de andere radionetten vind je op volgende pagina: http://www.digitaleradio.be/dab/hoeluisteren/pc/help/Links_streams.html

Vriendelijke groeten
Bxxxxx Cxxxxxxx
VRT – Innovatieve Radio

Nu kan ik eindelijk terug via mijn geliefde foobar afstemmen op Radio 1!

 • Hihi, dankzij het feit dat mensen meestal te lui zijn om Linux fatsoenlijk te supporten (wij hebben nu eenmaal geen mediaspeler die tot in de kern van ons systeem ingebakken zit) krijg ik die links altijd meteen in een popupvenstertje waar anders de radio (via WMP) in zou moeten verschijnen.
  PS: Laat in het vervolg je mails door mij even nalezen op stijlfoutjes, dan doe ik dat ook in het vervolg met mijn comments ;).

 • Hihi, dankzij het feit dat mensen meestal te lui zijn om Linux fatsoenlijk te supporten (wij hebben nu eenmaal geen mediaspeler die tot in de kern van ons systeem ingebakken zit) krijg ik die links altijd meteen in een popupvenstertje waar anders de radio (via WMP) in zou moeten verschijnen.
  PS: Laat in het vervolg je mails door mij even nalezen op stijlfoutjes, dan doe ik dat ook in het vervolg met mijn comments ;).

 • Even de faq bekijken, daar staan de links mooi in.

  Ik jaagde me ook altijd op omdat ik niet naar Sporza radio kon luisteren. Maar de stream staat nu in iTunes, dus dan zijn we weer blij.

 • Even de faq bekijken, daar staan de links mooi in.

  Ik jaagde me ook altijd op omdat ik niet naar Sporza radio kon luisteren. Maar de stream staat nu in iTunes, dus dan zijn we weer blij.

 • Well, vroeger deed hij dat in firefox zelfs ook GooZ. Stijlfouten, trouwens? Geen idee, dit is geschreven via een veel te klein contactformuliertje via de website, ik lees dan zelfs meestal niet eens na, dus… :).

  @Kolb: geef toe, als je al in de FAQ op digitaleradio.be moet gaan kijken om gewoon de streamlinks vast te krijgen… het zou ergens vermeld moeten staan op de website van radio1.be of stubru.be of dergelijke :)!

 • Well, vroeger deed hij dat in firefox zelfs ook GooZ. Stijlfouten, trouwens? Geen idee, dit is geschreven via een veel te klein contactformuliertje via de website, ik lees dan zelfs meestal niet eens na, dus… :).

  @Kolb: geef toe, als je al in de FAQ op digitaleradio.be moet gaan kijken om gewoon de streamlinks vast te krijgen… het zou ergens vermeld moeten staan op de website van radio1.be of stubru.be of dergelijke :)!