mijn brief aan de canvas-redactie

Maandag 21 Augustus: Canvas zendt een verkorte versie van Dylan Avery’s Loose Change uit.
Dinsdag 22 Augustus: Canvas zendt een reportage uit die “alle complottheoriën moet omverwerpen”.

Dinsdag 22 Augustus: Xavez vraagt zich af, na het bekijken van de beruchte (beroerde) Canvas-reportage, what the fuck er weerlegd is. Hij besluit een klein notatje te sturen naar de redacite. Ik wil hem jullie niet onthouden:

Beste redactie,

Naar aanleiding van de reportage over 11/9, die ik zeer geïnteresseerd heb gevolgd, wil ik toch nog even een fundamentele vraag stellen: waar werd er juist ook maar één argument weerlegd? En dan heb ik het niet over het boek of de colleges van een zenuwachtige Duitser en zélfs niet over het boek van de overhypete Fransman. Neen, ik heb het over de film die jullie gisteren uitzonden: “Loose Change” van Dylan Avery.

Het stoort me mateloos dat er op een hele hoop vragen totaal geen antwoord gegeven wordt. Akkoord, de Amerikaanse regering heeft meer te verantwoorden dan de redactie van Canvas, maar waarom dan zo een reportage uitzenden? Canvas probeert op dat moment absoluut meteen alle complottheoriën van de hand te doen, maar er blijven voor mij persoonlijk toch nog een aantal belangrijke vragen open.

Om te beginnen: wat is er inderdaad gebeurd met de Titanium motoren van het pentagon-vliegtuig? Gesmolten op 600° C (volgens jullie expert)? Titanium heeft een smeltpunt van 1668°C en een kookpunt dat goed twee keer zo hoog ligt. Zélfs als die temperatuur al bereikt werd (chemisch onmogelijk met kerosine) zou het Titanium, weliswaar in gesmolten vorm, nog steeds aanwezig geweest moeten zijn.

Dat er “willekeurig” (of toch niet) gebouwen rond het WTC ook vuur vatten en plots instorten, is uiteindelijk ook wel heel vreemd. Ik heb de tijd noch het geld om daar een diepte-onderzoek over uit te voeren, maar dat is uiteindelijk toch iets wat jullie gemakkelijk hadden kunnen nachecken.

Ik schrijf dit express uit het oogpunt van een conspiracy-believer, maar ik kan jullie verzekeren dat ik zo neutraal ben als wat rond alle 11/9 complottheoriën. Ik wil alleen maar aantonen dat de zogenaamde “tegenexpertise” eigenlijk verschrikkelijk mager is ten opzichte van de méér wetenschappelijk onderbouwde Dylan Avery-complottheorie.

Stof tot nadenken voor een volgende reportage me dunkt. Ter Zake heeft me altijd geboeid en zal dat wellicht altijd blijven doen, al zal ik toch iets meer zout erbij moeten nemen volgende keer. Misschien heeft Tony Mary dan toch nog meer subsidies nodig?

 • Ik viel van mijn stoel toen ik een paar dagen geleden te weten kwam dat Terzake Loose Changes ging uitzenden.

  Ik dacht dat een kwaliteitszender als Canvas toch op zijn minst moet nagaan als iets juist is, het uitzenden van een reportage die inmiddels helemaal achterhaald is op het Internet, is gewoon belachelijk. Erg laag.

  Omdat Maddox toch gelijk heeft, zijn schrijfsel, http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=911_morons

 • Ik viel van mijn stoel toen ik een paar dagen geleden te weten kwam dat Terzake Loose Changes ging uitzenden.

  Ik dacht dat een kwaliteitszender als Canvas toch op zijn minst moet nagaan als iets juist is, het uitzenden van een reportage die inmiddels helemaal achterhaald is op het Internet, is gewoon belachelijk. Erg laag.

  Omdat Maddox toch gelijk heeft, zijn schrijfsel, http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=911_morons

 • Nja, Kolb, Canvas heeft niet nagegaan of iets juist was of niet, het diende gewoon om aan te tonen wat een complottheoriën er bestaan. Bovendien stoort het mij mateloos dat ze spreken over “de theoriën doorprikken”, terwijl dat niet één keer met harde bewijzen is gebeurd. Als ze eventjes de Nederlandse Brandweer erbij hadden gehaald, hadden ze meteen een tegenexpertise die wél wetenschappelijk onderbouwd is: http://www.brandweer.nl/cms/show/id=386303 (that took me tewnty seconds on google, by the way).

  Ik wil vooral nog eens duidelijk maken dat ik [b]noch[/b] in de complottheoriën geloof, [b]noch[/b] in de volledige cleanheid van de Amerikaanse regering. Op Canvas loopt op dit moment een film over de Nürnberg processen. Hopelijk komt er ooit zo een proces voor George W Bush. Als ik het geld en de advocaten had en wist of de man onschendbaar was of niet, zou ik hem wellicht nu al aanklagen.

 • Nja, Kolb, Canvas heeft niet nagegaan of iets juist was of niet, het diende gewoon om aan te tonen wat een complottheoriën er bestaan. Bovendien stoort het mij mateloos dat ze spreken over “de theoriën doorprikken”, terwijl dat niet één keer met harde bewijzen is gebeurd. Als ze eventjes de Nederlandse Brandweer erbij hadden gehaald, hadden ze meteen een tegenexpertise die wél wetenschappelijk onderbouwd is: http://www.brandweer.nl/cms/show/id=386303 (that took me tewnty seconds on google, by the way).

  Ik wil vooral nog eens duidelijk maken dat ik [b]noch[/b] in de complottheoriën geloof, [b]noch[/b] in de volledige cleanheid van de Amerikaanse regering. Op Canvas loopt op dit moment een film over de Nürnberg processen. Hopelijk komt er ooit zo een proces voor George W Bush. Als ik het geld en de advocaten had en wist of de man onschendbaar was of niet, zou ik hem wellicht nu al aanklagen.

 • Ik heb ook beide reportages gezien en vroeg me net hetzelfde af. Ik heb ook dat tegenstrijdig gevoel. De waarheid zit misschien wel in het midden?

 • Ik heb ook beide reportages gezien en vroeg me net hetzelfde af. Ik heb ook dat tegenstrijdig gevoel. De waarheid zit misschien wel in het midden?

 • Objectief

  Het programma voldeed tenminste aan het VRT-criterium bij uitstek: anti-Amerikanisme. De rest heeft toch minder belang, zeg. Mag ik nog een tweetal suggesties lanceren voor een documentaire op Canvas? (“Elvis lives!” is te afgezaagd, en beantwoordt onvoldoende aan Het Criterium). Here goes:

  “Roswell Revisited”

  Er is wel degelijk een ruimteschip geland in Roswell, New Mexico in 1947! Onder andere George W. Bush zat erin, maar het heeft decennia geduurd om hem in het Witte Huis te maneuvreren. Bedoeling is een oorlogszuchtig beleid te voeren tegen humanitaire Arabische volksbewegingen zoals Hamas,Hezbollah en de Iraanse regering om de wereld te kunnen verzadigen met nucleaire bestraling en zo klaar te stomen voor de aliens. Ook de opwarming van de Aarde past in dit plaatje: de aliens hebben een hogere temperatuur nodig. Een Franse professor legt één en ander overtuigend uit met behulp van sterrekaarten, oude kranteknipsels en temperatuurcurves. Dramatische archiefbeelden van nucleare testen in de woestijn van New Mexico (waar Roswell ligt – zie je wel!).

  “AIDS : America’s International Deception Scandal”

  AIDS is een kunstmatige ziekte, ontworpen door het Amerikaanse leger en voor het eerst uitgetest op het arme, hulpeloze Africa. Bedoeling is eerst de Amerikaanse farmaceutica rijk maken met researchfondsen, nadien de wereld onderwerpen (de VS alleen hebben het geheime tegengif, verborgen onder het bed van George W. Bush). Om de agenda van de neoconservatieven te ondersteunen verspreidt de ziekte zich het het snelst via homoseksuelen, om deze mensen in een slecht daglicht te plaatsen. Een Cubaanse socioloog en een Noord-Koreaanse chemicus verklaren één en ander met behulp van Afrikaanse demografische grafieken en chemische formules. Dramatische close-ups door een Franse cameraploeg van de voorgevels van Amerikaanse farmabedrijven.

 • Objectief

  Het programma voldeed tenminste aan het VRT-criterium bij uitstek: anti-Amerikanisme. De rest heeft toch minder belang, zeg. Mag ik nog een tweetal suggesties lanceren voor een documentaire op Canvas? (“Elvis lives!” is te afgezaagd, en beantwoordt onvoldoende aan Het Criterium). Here goes:

  “Roswell Revisited”

  Er is wel degelijk een ruimteschip geland in Roswell, New Mexico in 1947! Onder andere George W. Bush zat erin, maar het heeft decennia geduurd om hem in het Witte Huis te maneuvreren. Bedoeling is een oorlogszuchtig beleid te voeren tegen humanitaire Arabische volksbewegingen zoals Hamas,Hezbollah en de Iraanse regering om de wereld te kunnen verzadigen met nucleaire bestraling en zo klaar te stomen voor de aliens. Ook de opwarming van de Aarde past in dit plaatje: de aliens hebben een hogere temperatuur nodig. Een Franse professor legt één en ander overtuigend uit met behulp van sterrekaarten, oude kranteknipsels en temperatuurcurves. Dramatische archiefbeelden van nucleare testen in de woestijn van New Mexico (waar Roswell ligt – zie je wel!).

  “AIDS : America’s International Deception Scandal”

  AIDS is een kunstmatige ziekte, ontworpen door het Amerikaanse leger en voor het eerst uitgetest op het arme, hulpeloze Africa. Bedoeling is eerst de Amerikaanse farmaceutica rijk maken met researchfondsen, nadien de wereld onderwerpen (de VS alleen hebben het geheime tegengif, verborgen onder het bed van George W. Bush). Om de agenda van de neoconservatieven te ondersteunen verspreidt de ziekte zich het het snelst via homoseksuelen, om deze mensen in een slecht daglicht te plaatsen. Een Cubaanse socioloog en een Noord-Koreaanse chemicus verklaren één en ander met behulp van Afrikaanse demografische grafieken en chemische formules. Dramatische close-ups door een Franse cameraploeg van de voorgevels van Amerikaanse farmabedrijven.

 • @Objectief: ik denk dat je toch een beetje overdrijft als je het hebt over een Anti-Amerikaanse Canvas? Ze probeerden net die samenzweringstheoriën te weerleggen. Dat lijkt me toch net níet anti-amerikaans zijn. Integendeel: Canvas is bij uitstek nog steeds de zender die het meeste evenwicht in z’n uitzendingen weet te vinden (ik tel digitale televisiezenders niet mee, omdat ik simpelweg geen digitale televisie heb en daar dus niet over kan oordelen).

  Overigens wil ik best wel eens discussiëren over de vraag of het Anti-Amerikanisme in het algemeen geheel onterecht is? Amerika moeit zich met Iran (maar heeft zelf op Kleine Brogel, if not elsewhere, een leuk arsenaal kernkoppen liggen). Amerika moeit zich al jaren (en sinds GWBush, des te meer) in de Israel-Palestina kwestie, waar het naar mijn weten níets te zoeken heeft. Amerika moeit zich met de Israel-Libanon kwestie, waar het eens te meer niets te zoeken heeft.

  Om maar drie gevoelige punten aan te kaarten van het afgelopen decennium. De United States of America schenden internationale verdragen (Internationale Rechten van de Mens – zie Guantanamo), schikken zich niet naar de beslissingen van de VN Veiligheidsraad (Irak) en bepalen op een heel egoïstische en gevaarlijke manier het huidige wereldbeeld. Ik kijk persoonlijk vol spanning uit naar het tegengewicht China-Rusland en ben benieuwd hoe deze Midden-Oosten broeihaard gaat ontaarden.

 • @Objectief: ik denk dat je toch een beetje overdrijft als je het hebt over een Anti-Amerikaanse Canvas? Ze probeerden net die samenzweringstheoriën te weerleggen. Dat lijkt me toch net níet anti-amerikaans zijn. Integendeel: Canvas is bij uitstek nog steeds de zender die het meeste evenwicht in z’n uitzendingen weet te vinden (ik tel digitale televisiezenders niet mee, omdat ik simpelweg geen digitale televisie heb en daar dus niet over kan oordelen).

  Overigens wil ik best wel eens discussiëren over de vraag of het Anti-Amerikanisme in het algemeen geheel onterecht is? Amerika moeit zich met Iran (maar heeft zelf op Kleine Brogel, if not elsewhere, een leuk arsenaal kernkoppen liggen). Amerika moeit zich al jaren (en sinds GWBush, des te meer) in de Israel-Palestina kwestie, waar het naar mijn weten níets te zoeken heeft. Amerika moeit zich met de Israel-Libanon kwestie, waar het eens te meer niets te zoeken heeft.

  Om maar drie gevoelige punten aan te kaarten van het afgelopen decennium. De United States of America schenden internationale verdragen (Internationale Rechten van de Mens – zie Guantanamo), schikken zich niet naar de beslissingen van de VN Veiligheidsraad (Irak) en bepalen op een heel egoïstische en gevaarlijke manier het huidige wereldbeeld. Ik kijk persoonlijk vol spanning uit naar het tegengewicht China-Rusland en ben benieuwd hoe deze Midden-Oosten broeihaard gaat ontaarden.

 • misterme

  de film loose change is niet van Alex Jones maar van Dylan Avery.
  Zelf had ik liever een film vam Alex Jones op CANVAS gezien dan loose change waar veel op speculatie berust.
  Jones heeft zijn huiswerk meestal beter gedaan.
  Alex Jones heeft meerdere docu’s gemaakt die op via google video te bekijken zijn. de 3 beste zijn:

  911,The road to Tyranny http://video.google.nl/videoplay?docid=-6517776133137328105
  Martial Law Rise Of The Police State http://video.google.nl/videoplay?docid=-4628461537770214767&q=martial law
  en zijn nieuwste filmover false flag terrorism is terrorstorm http://video.google.nl/videoplay?docid=-5948263607579389947&q=terrorstorm

 • misterme

  de film loose change is niet van Alex Jones maar van Dylan Avery.
  Zelf had ik liever een film vam Alex Jones op CANVAS gezien dan loose change waar veel op speculatie berust.
  Jones heeft zijn huiswerk meestal beter gedaan.
  Alex Jones heeft meerdere docu’s gemaakt die op via google video te bekijken zijn. de 3 beste zijn:

  911,The road to Tyranny http://video.google.nl/videoplay?docid=-6517776133137328105
  Martial Law Rise Of The Police State http://video.google.nl/videoplay?docid=-4628461537770214767&q=martial law
  en zijn nieuwste filmover false flag terrorism is terrorstorm http://video.google.nl/videoplay?docid=-5948263607579389947&q=terrorstorm

 • Edited. Thanks for noticing :).

 • Edited. Thanks for noticing :).