Windows Live Writer gelanceerd

Microsoft the CopycatMicrosoft heeft vandaag de langverwachte Windows Live Writer gelanceerd. WLW is een tooltje om de weblog van je Live Space bij te houden en te bewerken vanop je computer.

De grote vraag die bij mij reist is natuurlijk: wát doet een offline tool in de wereld van de weblogs? Oké, Google heeft het al eens voorgedaan met een Word-plugin voor Blogger en uiteraard moet Microsoft (de copycat) dat nadoen, dus zit ik nu met een extra 30kB in mijn actieve geheugen – die ik zodadelijk toch permanent ga verwijderen.

In een webwereld van ajax, serverside scripttalen en mensen die zich verplaatsen van computer naar computer, is dit toch écht wel overbodig. Maar hey, if Google does it, surely it must be a necessity!

Download Windows Live Writer

 • Staat een beetje haaks op alles wat we de laatste 1,5/2 jaar gezien hebben.

  Is deze tool bedoelt voor de mensen die iets willen schrijven, maar op dat moment niet online geraken? Ik zou het in ieder geval niet gebruiken. Eigenlijk ben ik best wel benieuwd naar “wie, verdorie, gebruikt nu zoiets”-factor van zo’n tooltje. Spijtig dat dat niet wordt vrijgegeven.

 • Staat een beetje haaks op alles wat we de laatste 1,5/2 jaar gezien hebben.

  Is deze tool bedoelt voor de mensen die iets willen schrijven, maar op dat moment niet online geraken? Ik zou het in ieder geval niet gebruiken. Eigenlijk ben ik best wel benieuwd naar “wie, verdorie, gebruikt nu zoiets”-factor van zo’n tooltje. Spijtig dat dat niet wordt vrijgegeven.

 • Werkt trouwens niet alleen met Live Spaces, maar ook met andere blogware. Ja, ook WordPress 😉

  Ik las het net op http://blog.yappa.be/2006-08-14/microsoft-live-writer/

 • Werkt trouwens niet alleen met Live Spaces, maar ook met andere blogware. Ja, ook WordPress 😉

  Ik las het net op http://blog.yappa.be/2006-08-14/microsoft-live-writer/

 • Ik vind het een bijzonder handig ding!

  En het schijnt beter te zijn dan BlogJet. Of het waar is weet ik niet, want ik gebruikte BlogJet niet.

 • Ik vind het een bijzonder handig ding!

  En het schijnt beter te zijn dan BlogJet. Of het waar is weet ik niet, want ik gebruikte BlogJet niet.

 • @Kolb: ik weet het. voor de volledigheid had ik het moeten vermelden, maar, om eerlijk te zijn, [b]who the fuck[/b] gebruikt dat nu? > Mensen die zelf geen blog hebben/hadden totnogtoe. Dat zijn AFAIK nog steeds de fervente LiveSpacers. Iemand die wordpress/textpattern/… heeft kán toch het nut van zo’n tooltje niet inzien?

  @dramoghe: gebruik je het voor je blog? Indien ja, blog je steeds van dezelfde computer misschien?

 • @Kolb: ik weet het. voor de volledigheid had ik het moeten vermelden, maar, om eerlijk te zijn, [b]who the fuck[/b] gebruikt dat nu? > Mensen die zelf geen blog hebben/hadden totnogtoe. Dat zijn AFAIK nog steeds de fervente LiveSpacers. Iemand die wordpress/textpattern/… heeft kán toch het nut van zo’n tooltje niet inzien?

  @dramoghe: gebruik je het voor je blog? Indien ja, blog je steeds van dezelfde computer misschien?

 • Jawel, vanop m’n laptop.
  Het is vooral handig omdat we thuis maar 1 internetaansluiting hebben en ik dan niet altijd online kan. OOk voor als je verschillende blogjes hebt is het een goeie zaak, dan moet je geen dertig keer opnieuw inloggen en zo..

 • Jawel, vanop m’n laptop.
  Het is vooral handig omdat we thuis maar 1 internetaansluiting hebben en ik dan niet altijd online kan. OOk voor als je verschillende blogjes hebt is het een goeie zaak, dan moet je geen dertig keer opnieuw inloggen en zo..

 • Hmmwa, mits je cookies aan staan, kan je toch ingelogd blijven. En met de wachtwoord-onthoud-functies in Opera en Firefox log je toch supersnel opnieuw in :).

  Als je maar 1 internetaansluiting hebt, dan hoor je me uiteraard niets zeggen! Offline blogging is the way to go I suppose. Ik heb de luxe van in een constante breedbandwereld te leven!

 • Hmmwa, mits je cookies aan staan, kan je toch ingelogd blijven. En met de wachtwoord-onthoud-functies in Opera en Firefox log je toch supersnel opnieuw in :).

  Als je maar 1 internetaansluiting hebt, dan hoor je me uiteraard niets zeggen! Offline blogging is the way to go I suppose. Ik heb de luxe van in een constante breedbandwereld te leven!

 • Seg, jullie klinken wel een beetje als kenners..
  Leg mij eens uit: hoe komt het dat ik de Flickr-plugin niet geïnstalleerd krijg.. 🙂

 • Seg, jullie klinken wel een beetje als kenners..
  Leg mij eens uit: hoe komt het dat ik de Flickr-plugin niet geïnstalleerd krijg.. 🙂

 • Flickr plugin? Waar? Op je blog? Ik zie hem nochtans staan. Zal nu wel in orde zijn neem ik aan.

 • Flickr plugin? Waar? Op je blog? Ik zie hem nochtans staan. Zal nu wel in orde zijn neem ik aan.

 • @ Kolb: Nee, een Flickr plugin voor die live writer, ik heb hem gedownload, maar ik krijg hem niet geïnstalleerd.
  Zie ook hierzo: http://blog.zog.org/2006/08/k-rad.html

 • @ Kolb: Nee, een Flickr plugin voor die live writer, ik heb hem gedownload, maar ik krijg hem niet geïnstalleerd.
  Zie ook hierzo: http://blog.zog.org/2006/08/k-rad.html

 • Kijk eerst al eens bij Tools > Preferences > Plugins of hij op enabled staat. If so, moet je gewoon via het Insert > Flickr Image menuutje even je login en wachtwoord opgeven en dan gaan met die banaan :).

 • Kijk eerst al eens bij Tools > Preferences > Plugins of hij op enabled staat. If so, moet je gewoon via het Insert > Flickr Image menuutje even je login en wachtwoord opgeven en dan gaan met die banaan :).