Google waarschuwt voor Badware

Bij het invoeren van een doodgewone zoekopdracht in Google kunnen er al eens resultaten opduiken die linken naar websites die het niet altijd zo goed bedoelen met de gebruiker. We spreken dan niet van eindeloos irriterende pop-ups of flash-banners, maar van dialers, spyware, trackers, adware of kortom badware. Als de gebruiker nu op een link klikt die verwijst naar een website die door StopBadware.org als badware gemarkeerd is, wordt de gebruiker nu eerst gewaarschuwd door middel van een speciale waarschuwingspagina.

Met andere woorden: Google probeert voor de zoveelste maal goed te doen en er zal voor de zoveelste maal tegenstand komen. Ik hoor al stemmen rijzen in de aard van “Big Brother Google”, “Google beslist hier iets voor de gebruiker” en het is nog maar wachten op de eerste nieuwskop die titelt “X klaagt Google aan in verband met Badware-stigmatisering”. Persoonlijk vind ik dit alleen maar een positieve evolutie en een geweldige zet van Google. Nu nog afwachten wat het effect gaat zijn. Zal de besmetting met Badware een negatieve evolutie meemaken?
Waarschuwingsvenster

 • Persoonlijk denk ik dat zoekmachines wel handmatig moeten gaan selecteren om hun index clean te houden. Het sleept al veel te lang aan.

  Maar langs de andere kant weet je ook dat, zolang er massa’s geld mee te verdienen valt, deze sites niet zullen verdwijnen. Allesins niet zonder een verandering in de internetstructuur, hoe die nu in stand staat.

 • Persoonlijk denk ik dat zoekmachines wel handmatig moeten gaan selecteren om hun index clean te houden. Het sleept al veel te lang aan.

  Maar langs de andere kant weet je ook dat, zolang er massa’s geld mee te verdienen valt, deze sites niet zullen verdwijnen. Allesins niet zonder een verandering in de internetstructuur, hoe die nu in stand staat.

 • Heb je een voorstel voor een andere structuur dan?

 • Heb je een voorstel voor een andere structuur dan?

 • Niet echt, maar ik ben dan ook geen groot licht op technisch vlak.

  Maar allesins het hele emailsysteem veranderen zou al een stap in de goede richting zijn. Het is gewoon verouderd.

  Trouwens, zeer leuke Ajax in de blog. Ik neem aan dat dit van een template komt? Of is dit echt WordPress?

 • Niet echt, maar ik ben dan ook geen groot licht op technisch vlak.

  Maar allesins het hele emailsysteem veranderen zou al een stap in de goede richting zijn. Het is gewoon verouderd.

  Trouwens, zeer leuke Ajax in de blog. Ik neem aan dat dit van een template komt? Of is dit echt WordPress?

 • Volgens mij is dat gewoon WordPress 2 ;).

  Het e-mail systeem veranderen zou al een grote stap in de goede richting zijn ja. Nuja, dat probeert Microsoft op dit moment met Sender ID alvast. Het probleem ligt gewoon bij het SMTP-protocol, waarbij je zonder wachtwoord gewoon kan aanmelden.

  Zolang we binnenkort maar niet met E-ID-mail zitten!

 • Volgens mij is dat gewoon WordPress 2 ;).

  Het e-mail systeem veranderen zou al een grote stap in de goede richting zijn ja. Nuja, dat probeert Microsoft op dit moment met Sender ID alvast. Het probleem ligt gewoon bij het SMTP-protocol, waarbij je zonder wachtwoord gewoon kan aanmelden.

  Zolang we binnenkort maar niet met E-ID-mail zitten!