Microsoft fotosynth

Zeg nog eens dat Microsoft niet innovatief is. People of Google, I bring thee Fotosynth. Een softwaretooltje dat toe zou laten om in een soort van eindeloze grid aan foto’s, driedimensionaal te bladeren en te navigeren. In de Fotosynth video wordt getoond hoe je – wellicht met een monster van een computer – door een grid aan foto’s kan bladeren.

Ik moet toegeven: het is leuk gevonden. Daar blijft het dan voorlopig voor mij ook bij. Want op videootjes kan Microsoft het altijd wel mooi tonen, maar als ze écht iets moeten demonsteren wordt het vaak moeilijker. Vragen die ik mij nog stel zijn

 • Wie wil er al zijn vakantiefoto’s met de hele wereld delen?
 • Wie heeft er zo’n monster van een grafische kaart en eindeloze processorkracht om zo’n taakintensieve rendering uit te kunnen voeren? Of gebeurt dat op Microsoft servers?
 • Als photoshop het soms al moeilijk heeft om speciaal getrokken landschappen aan elkaar te mergen, hoe wilt Microsoft dan dit gehele proces automatiseren, nota bene in een 3d-omgeving en met zoveel verschillende foto’s (lichter, donkerder, schuin, recht, kleurschakeringen…)

Met andere woorden, eerst zien en dan geloven. Show us what you got, want dit is een magistraal concept! Een beetje gelijk hoe Google met Gmail de e-mail revolutioniseerde en met Picasa de wereld van de snelle fotobewerking, -retouchering en -ordening al omgooide.

 • Dus als ik het goed begrijp, die foto’s van het St. Pietersplein worden online van verschillende bronnen afgehaald.

  Dan is het wel een zeer nice concept, doet me een beetje denken aan Google Earth, dat was ook nog nooit gezien.

  Zolang ze het maar voor Mac beschikbaar maken…

 • Dus als ik het goed begrijp, die foto’s van het St. Pietersplein worden online van verschillende bronnen afgehaald.

  Dan is het wel een zeer nice concept, doet me een beetje denken aan Google Earth, dat was ook nog nooit gezien.

  Zolang ze het maar voor Mac beschikbaar maken…

 • Ze zullen wel moeten, op windows bolt dat nooit van ze leven zo vlot :p. Het concept is nice, ik stel voorlopig nog enkel de haalbaarheid ervan in vraag, zo’n paar foto’s 2d aan elkaar renderen is in photoshop al moeilijk voor een PIV 3GHZ (32bit dus). Met de komst van al die nieuwe hardware zal de performance weliswaar verbeteren, al moet ik mezelf toch de vraag stellen: heb ik het nodig :-).

 • Ze zullen wel moeten, op windows bolt dat nooit van ze leven zo vlot :p. Het concept is nice, ik stel voorlopig nog enkel de haalbaarheid ervan in vraag, zo’n paar foto’s 2d aan elkaar renderen is in photoshop al moeilijk voor een PIV 3GHZ (32bit dus). Met de komst van al die nieuwe hardware zal de performance weliswaar verbeteren, al moet ik mezelf toch de vraag stellen: heb ik het nodig :-).

 • Ws NASA World Wind er niet eerder dan Google Earth, zelfs nog voor Google Keyhole overkocht? WW doet niet helemaal hetzelfde en heeft niet meer de recentste gegevens, maar je kan er wel al sinds jaar en dag je eigen visualisatielagen en dergelijke op gooien.

  En het is volledig open source natuurlijk.

 • Ws NASA World Wind er niet eerder dan Google Earth, zelfs nog voor Google Keyhole overkocht? WW doet niet helemaal hetzelfde en heeft niet meer de recentste gegevens, maar je kan er wel al sinds jaar en dag je eigen visualisatielagen en dergelijke op gooien.

  En het is volledig open source natuurlijk.

 • Ehm en dat heeft wát juist met Microsoft Fotosynth te maken?
  Ik denk dat je op de verkeerde post hebt gereageerd ofzo?

 • Ehm en dat heeft wát juist met Microsoft Fotosynth te maken?
  Ik denk dat je op de verkeerde post hebt gereageerd ofzo?