Internet Explorer 7 Bèta 2 kwetsbaar

Uiteraard gaat het nog maar om een bèta-versie, maar de eerste kwetsbaarheid in Windows Internet Explorer 7 Bèta 2 is al ontdekt. Het gaat om een bug in urlmon.dll. Er kan een browsercrash veroorzaakt worden door een link in te geven in de aard van file:// met nog een hele reeks slashes achter. Dit voorbeeldje kan uiteraard geen kwaad – het doet namelijk niets anders dan WIE7 te laten crashen – maar op een gelijksoortige manier kan er wel kwaadaardige code worden uitgevoerd op de machine.

Toch gaat het volgens Tom Ferris – de ontdekker van het lek, die voordien ook nalatigheden in Firefox, IE6 en QuickTime aan het licht bracht – maar om een klein risico. Maar trek er gerust je lessen uit. Bèta software is nooit veilig en alleen bestemd voor mensen die weten waar ze mee bezig zijn!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *