Frets On Fire (Guitar Hero voor PC)

Zou je ook zo graag, net als al die andere gekke mensen op YouTube eens Guitar Hero spelen? Maar ben je te mottig/arm/lui/anti-gamers om een PS2 te kopen? Dan heb ik ongelooflijk goed nieuws (goh wat ben ik toch een weldoener zeg): FRETS ON FIRE (woooooo!). Dit open source (meer woooo, want dat betekent ook voor dat gekke Linux-platform!) spelletje laat je toe om je keyboard als een gitaar vast te nemen (FA-F5 zijn frets, ENTER is je plectrum), en net zoals bij Guitar Hero liedjes na te spelen door middel van drukken op de toetsen. Probeer het vooral, je staat versteld van hoe leuk/als-echte-gitaar-aanvoelend het is (en dan heb ik het vooral over Black Sabbath – Iron Man).

Wat het nog leuker maakt, is als je de officiële Guitar Hero tracks er in zou kunnen importeren. En laat ik nu net de link hebben van een package waar al deze nummertjes inzitten, klaar om in de ‘songs’ directory van Frets On Fire te zetten. Hier zijn ze: deel 1 en deel 2.

Mijn excuses trouwens ook voor de structuur van deze post (als in: weinig) en de vele haakjes (als in: waar we nu in zitten), maar ik heb -in tegenstelling tot jullie allemaal- dinsdag nog een examen. Hetgeen natuurlijk ook verklaart waarom ik nog eens tijd heb voor een blogpost (tijd is nu 22:50), en om spelletjes als Frets On Fire te zoeken.

G’nacht.

46 gedachten over “Frets On Fire (Guitar Hero voor PC)”

 1. Het is volgens mij gewoon een kwestie van de songs te kopieren naar de ‘songs’ map in de Frets On Fire map. Als je de songfiles niet kan vinden, gebruik dan de links die in de post staan (het is voor zover ik weet dan toch legaal omdat je de originele songs in je bezit hebt).

 2. Het is volgens mij gewoon een kwestie van de songs te kopieren naar de ‘songs’ map in de Frets On Fire map. Als je de songfiles niet kan vinden, gebruik dan de links die in de post staan (het is voor zover ik weet dan toch legaal omdat je de originele songs in je bezit hebt).

 3. ik wil de songpacks downloaden maar megaupload werkt niet bij mijn pc. is er een andere manier om de packs te downloaden?

 4. ik heb versie “frets on fire 1.2.521” ofzoiets.en nu, ik kan geen mods of songs vinden voor mijn versie. help me ik vind nergens mods of songs

 5. ik heb versie “frets on fire 1.2.521” ofzoiets.en nu, ik kan geen mods of songs vinden voor mijn versie. help me ik vind nergens mods of songs

 6. en nu telkens al ik een liedje wil spelen, verdwijnt mijn beeld linksonder en krijg ik dit :
  Traceback (most recent call last):
  File “c:usersprocx_Freeze-3.0.3initscriptsconsole.py”, line 27 , in?
  File “src/FretsOnFire.py”, line 79, in ?
  File “srcGameEngine.py”, line 376, in run
  File “srcDialogs.py”, line 1153, in showMessage
  File “srcDialogs.py”, line 1043, in _runDialog
  File “srcGameEngine.py”, line 366, in run
  SystemExit: 1

 7. en nu telkens al ik een liedje wil spelen, verdwijnt mijn beeld linksonder en krijg ik dit :
  Traceback (most recent call last):
  File “c:\users\pro\cx_Freeze-3.0.3\initscripts\console.py”, line 27 , in?
  File “src/FretsOnFire.py”, line 79, in ?
  File “src\GameEngine.py”, line 376, in run
  File “src\Dialogs.py”, line 1153, in showMessage
  File “src\Dialogs.py”, line 1043, in _runDialog
  File “src\GameEngine.py”, line 366, in run
  SystemExit: 1

 8. Waar kan je van die songpacks of andere nmmrs downloaden?.. kan het echt niet vinden.. *ben ook geen held op dat gebied*
  ik heb geloof ik : frets on fire 1.2.521

 9. Waar kan je van die songpacks of andere nmmrs downloaden?.. kan het echt niet vinden.. *ben ook geen held op dat gebied*
  ik heb geloof ik : frets on fire 1.2.521

 10. die dingen doen het niet ik krijg alleen die site van power upload ofzo ”geile” wijven in amstelveen maar hoe krijg ik de liedjes dan?

 11. die dingen doen het niet ik krijg alleen die site van power upload ofzo ”geile” wijven in amstelveen maar hoe krijg ik de liedjes dan?

 12. De site heet megaupload en de instructies staan erop… Rechts bovenaan moet je de (CAPTCHA) code overtypen om toegang te krijgen tot de download.

  At yer service!

 13. De site heet megaupload en de instructies staan erop… Rechts bovenaan moet je de (CAPTCHA) code overtypen om toegang te krijgen tot de download.

  At yer service!

 14. Hallo. Ik heb Frets on fire geïnstalleerd, maar waar kan je de ‘songs’ map vinden? Miss een domme vraag maar ik ben dan ook niet de meest verstandige persoon =P

 15. Hallo. Ik heb Frets on fire geïnstalleerd, maar waar kan je de ‘songs’ map vinden? Miss een domme vraag maar ik ben dan ook niet de meest verstandige persoon =P

 16. als ik frets on fire opstart en dan wil ik een song starten
  en dan krijg ik dit :S

  Traceback (most recent call last):
  File “c:usersprocx_Freeze-3.0.3initscriptsconsole.py”, line 27 , in?
  File “src/FretsOnFire.py”, line 79, in ?
  File “srcGameEngine.py”, line 376, in run
  File “srcDialogs.py”, line 1153, in showMessage
  File “srcDialogs.py”, line 1043, in _runDialog
  File “srcGameEngine.py”, line 366, in run
  SystemExit: 1

 17. als ik frets on fire opstart en dan wil ik een song starten
  en dan krijg ik dit :S

  Traceback (most recent call last):
  File “c:\users\pro\cx_Freeze-3.0.3\initscripts\console.py”, line 27 , in?
  File “src/FretsOnFire.py”, line 79, in ?
  File “src\GameEngine.py”, line 376, in run
  File “src\Dialogs.py”, line 1153, in showMessage
  File “src\Dialogs.py”, line 1043, in _runDialog
  File “src\GameEngine.py”, line 366, in run
  SystemExit: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *