Belgische jongeren bloggen erop los

Toen ik vandaag dit artikel las op vrtnieuws.net, voelde ik me plots heel wat minder speciaal. Blijkt dat 38% van de Belgische jongeren een blog heeft. Ook zou ik volgens deze studie geweldig op zoek moeten zijn naar mijn eigen identiteit en heeft deze blog nog zo’n -12 maanden te leven. Dat ziet er niet bijster goed uit!

Verdere resultaten zijn:

  1. Vooral meisjes tussen 14 en 16 bloggen graag.
  2. 90% van de jongeren tussen 12 en 18 chat via MSN (messenger, that is). What happened to Jabber/Gtalk?
  3. Bijna 50% van deze jongeren downloadt illegaal muziek. (De andere 50% weet niet hoe ze het moeten doen, zijn bang voor virussen of hebben een vader die alle goede CD’s al heeft…hehehe)
  4. 95% van de jongeren tussen 12 en 18 heeft een GSM! Tussen 12 en 18! Ik laat u even nadenken.
  5. ‘slechts’ 11% downloadt beltonen tegen betaling. Ik laat u weer even nadenken.

  Ik verveelde me. Dit is allemaal te wijten aan het schriftelijk examen Engels van morgen.

  • Euhm.. wat is Jabber? :$

  • Euhm.. wat is Jabber? :$

  • http://www.jabber.org/

   Een opensource protocol om Instant Messages te verzenden. Het wordt onder andere gebruikt door Google Talk, Gaim, enfin, de hele [url=http://www.jabber.org/software/clients.shtml]reutemeteut[/url]. Het is dus niet echt een programma op zich, meer een omschrijving van de manier waarop met kan communiceren. Het interessante is dat verschillende programma’s op die manier toch onderling kunnen communiceren. Moest Microsoft overschakelen op het Jabber protocol, zou ik wim@hotmail.com kunnen toevoegen in google talk.

   Helaas is dat echter niet waar. Maarja, wat niet is, kan nog komen! 😉

  • http://www.jabber.org/

   Een opensource protocol om Instant Messages te verzenden. Het wordt onder andere gebruikt door Google Talk, Gaim, enfin, de hele [url=http://www.jabber.org/software/clients.shtml]reutemeteut[/url]. Het is dus niet echt een programma op zich, meer een omschrijving van de manier waarop met kan communiceren. Het interessante is dat verschillende programma’s op die manier toch onderling kunnen communiceren. Moest Microsoft overschakelen op het Jabber protocol, zou ik wim@hotmail.com kunnen toevoegen in google talk.

   Helaas is dat echter niet waar. Maarja, wat niet is, kan nog komen! 😉

  • En intussen gebruiken we gewoon Google Talk 😉

  • En intussen gebruiken we gewoon Google Talk 😉

  • Velux

   Volgens mij hebben veel mensen gewoon een blog nu dat msn spaces ding gestart is :p

  • Velux

   Volgens mij hebben veel mensen gewoon een blog nu dat msn spaces ding gestart is :p

  • MSN Spaces ding gestart? Wat bedoel je daar juist mee?

  • MSN Spaces ding gestart? Wat bedoel je daar juist mee?

  • Dat lijkt me nog wel eens goed mogelijk. Of ze beschouwen zo’n lelijk LookNmeet/Noxa/aslpage/whatever… nieuwsscriptje als een volwaardige blog.

  • Dat lijkt me nog wel eens goed mogelijk. Of ze beschouwen zo’n lelijk LookNmeet/Noxa/aslpage/whatever… nieuwsscriptje als een volwaardige blog.

  • @ Xavez, elk .net account (lees: hotmail account) heeft nu een ‘space’, je kan daar foto’s op posten en ook een blog onderhouden.
   @ Gooz, veel gaan idd hun noxa als blog zien, en die andere zeverdinge hebbe ook een soort blogfunctie. Ik kan me inderdaad nie voorstellen dat zoveel jongeren een blog als deze hebbe!!

  • @ Xavez, elk .net account (lees: hotmail account) heeft nu een ‘space’, je kan daar foto’s op posten en ook een blog onderhouden.
   @ Gooz, veel gaan idd hun noxa als blog zien, en die andere zeverdinge hebbe ook een soort blogfunctie. Ik kan me inderdaad nie voorstellen dat zoveel jongeren een blog als deze hebbe!!

  • Brecht,

   Weet ik hoor. Heb het ding zelf ook nog gebruikt (als wanhoopsdaad, toen ik even dacht om het op te geven mijn blog zelf te onderhouden en vorm te geven). Maar ik had Velux eerder letterlijk begrepen, in de zin van “[b]nu[/b] dat dat msn spaces ding gestart is”. Ik dacht dat er misschien iets nieuw te beleven viel ;-).

  • Brecht,

   Weet ik hoor. Heb het ding zelf ook nog gebruikt (als wanhoopsdaad, toen ik even dacht om het op te geven mijn blog zelf te onderhouden en vorm te geven). Maar ik had Velux eerder letterlijk begrepen, in de zin van “[b]nu[/b] dat dat msn spaces ding gestart is”. Ik dacht dat er misschien iets nieuw te beleven viel ;-).