Ubuntu ernstig alternatief voor Windows

Ikzelf gebruik al lange tijd het Ubuntu besturingssysteem (gebaseerd op GNU/Linux), en moet zeggen dat ik er zeer tevreden van ben. Alles ‘werkte’ zomaar, zonder het installeren van drivers. En dat allemaal voor een zeer mooie prijs: gratis (as in free beer). Maar neem het vooral niet van mij aan. De belgische krant ‘Metro’, die over heel België gratis in alle openbare vervoermiddelen te krijgen is, en zo’n 600.000 lezers kent, publiceerde onlangs een artikel over Ubuntu. Voor enige vragen ivm dit besturingssysteem, aarzel niet in het forum, onder de gloednieuwe categorie ‘Software en Hardware ondersteuning‘, even na te vragen. Ik zal met plezier deze vragen beantwoorden.

 • 9reen Ninj@

  Hey,

  ‘k zag je post in een forum over het zetten van een azerty keyboard in Ubuntu onder VMplayer.

  Ooit de oplossing gevonden ?

  Groeten,

  9reenNinj@

 • 9reen Ninj@

  Hey,

  ‘k zag je post in een forum over het zetten van een azerty keyboard in Ubuntu onder VMplayer.

  Ooit de oplossing gevonden ?

  Groeten,

  9reenNinj@

 • Best wel grappig dat je dat nu vraagt. Ik heb namelijk vandaag een tip gevonden op de nederlandstalige Ubuntu-fora, maar deze tip heeft mijn hele standaard ubuntu-install met keyboardlayout en gezet. Het topic vind je ­[url=http://forum.ubuntu-nl.org/topic/363]hier[/url] EDIT: Het probleem bleek te zijn dat ik NL had genomen ipv BE, silly me… 

 • Best wel grappig dat je dat nu vraagt. Ik heb namelijk vandaag een tip gevonden op de nederlandstalige Ubuntu-fora, maar deze tip heeft mijn hele standaard ubuntu-install met keyboardlayout en gezet. Het topic vind je ­[url=http://forum.ubuntu-nl.org/topic/363]hier[/url]

  EDIT: Het probleem bleek te zijn dat ik NL had genomen ipv BE, silly me…